Racoon in Gebouw T. Op 9 juni staan de Zeeuwse rockers van BLØF op het programma van Gebouw-T. Dit concert is inmiddels volledig uitverkocht. 15 oktober staat er echter een andere succesvolle, eveneens Zeeuwse band op het podium van het Bergse poppodium: Racoon.

 

Racoon werd in 1997 opgericht en bestaat inmiddels dus dertien jaar. In 2000 vergaren de Zeeuwen bekendheid met hun single ‘Feel Like Flying’ en sindsdien is Racoon niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Hits als ‘Blue Days’, ‘Happy Family’ en natuurlijk de kaskraker ‘Love You More’ volgen. Inmiddels heeft de band haar vijfde album ‘Liverpool Rain’ uitgebracht, met als eerste single ‘No Mercy’. ‘Liverpool Rain’ is deels opgenomen in de befaamde Abbey Road Studio’s, waar behoorlijk wat jaren geleden The Beatles ook hun plaat opnamen. Op het album zijn samenwerkingen te horen met  het London Chamber Orchestra en Andrew Powell (Alan Parsons Project, Kate Bush). Het album laat een meer volwassen Racoon horen met elf meeslepende liedjes.

Tickets voor het concert kosten €24,00 en zijn verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl, of via de voorverkoopkanalen van Gebouw-T: De Waterput (Bosstraat 36, Bergen op Zoom) of VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom).
Fotograaf Koen Bauters