Ruim duizend paarden en ruiters komen in het Pinksterweekend (11 ,12 en 13 juni) naar stadspark Kijk in de Pot voor het traditionele Concours Hippique.

Behalve de spring- en dressuurwedstrijden zijn er natuurlijk ook weer de tuigpaarden, diverse spectaculaire shows, demonstraties en een uitgebreid strodorp.

Al meer dan 100 jaar wordt het Concours Hippique in Bergen op Zoom gehouden. Een traditie waar jaarlijks belangstellenden van heinde en ver op af komen. Dit jaar vangen de wedstrijden aan vanaf zaterdagochtend 11 juni om 8.15 uur met spring- en dressuurwedstrijden in de lichte en midden klasse. Op deze dag is er ook een demonstratie van een vierspan trekpaarden.

Op 1e Pinksterdag worden, naast het springen en de nationale subtop dressuur, de rubrieken verreden voor de Hackney's, een klein Engels tuigpaardenras, dat bekend staat om z'n onstuimig karakter, een spectaculair schouwspel. Verder vinden de gehele dag de keuringen plaats van het paardenras Irish Cob. Een populair ras voor met name vrijetijdsruiters. Maar ook een western show, paarden voetbal! en een vierspan trekpaarden.

Op 2e Pinksterdag komen de tuigpaarden aan bod. Grote imposante paarden die met veel show rondgaan over het terrein. Het Concours Hippique Bergen op Zoom staat bekend om deze tuigpaarden, van ver uit de omtrek komen de liefhebbers van deze speciale tak van de paardensport hier op af. Verder zullen op 2e Pinksterdag de grote finales plaatsvinden van zowel het springen als de dressuur. Veel topruiters zullen hier acte de présance geven. Het springen zal tot een hoogtepunt komen letterlijk bij de afsluitende springrubriek, het zogenaamde sixbars springen. Hierbij wordt letterlijk de lat steeds hoger gelegd en wie een balk afspringt valt af totdat er één winnaar overschiet.

Ook de dressuur pakt op 2e Pinksterdag flink uit. Sinds lange tijd komt de Nederlandse dressuur subtop weer naar Bergen op Zoom en rijden dan de internationale proeven als Prix Saint George en de Intermediair 1.

Verder wordt deze dag op diverse delen van het stadspark doorspekt met shows. Honden met het zogenaamde pakwerk en honden die met hun baasje de meest spectaculaire stunts uithalen met een frisbi.

En er is meer te beleven op het Concours Hippique. Het strodorp is dit jaar dubbel zo groot als voorgaande jaren. Dat betekent lekker struinen langs de stands met verrassende en bijzondere producten. Ook voor de kinderen is dit jaar weer van alles te doen in het kinderdorp.  Genoeg te beleven dus. Niet alleen voor de paardensportliefhebbers, maar voor het hele gezin.

De toegang is zoals altijd geheel gratis.