Eerste lichting podotherapeuten met specialisatie diabetes studeert af, Podotherapeut Coreen Smulders is een van hen

 

Recentelijk studeerde podotherapeut Coreen Smulders af als Bachelor Degreed diabetes podotherapeut. Daarmee behoort ze tot de eerste twintig afgestudeerden op dit specialistische gebied. Coreen werkt mede in een van de praktijken van haar vader Frans Smulders van  Podotherapie Smulders Zoomflat in Bergen op Zoom. Daarnaast vormt ze samen met een aantal specialisten het voetenteam in het TweeSteden ziekenhuis locatie Tilburg.Coreen heeft ook spreekuur in Tholen ( Vliethof)

 

Door Erica Theloosen (tekstbureau Caatjes Pen)

 

“Als podotherapeut studeer je als allrounder af met een basiskennis van voetproblemen bij diabetes mellitus. Nu mag ik me specialist noemen op diabetesgebied, doordat ik veel meer achtergrondinformatie, kennis en kunde over diabetes heb gekregen tijdens mijn hbo bachelor opleiding”, vertelt Coreen enthousiast. Haar affiniteit met diabetes stamt uit de tijd van haar basisopleiding. Toen werkte een van haar docenten aan een promotieonderzoek over diabetes, met als doel aan te tonen waarom preventieve voetzorg bij diabetici belangrijk én lonend is. Tijdens dit wetenschappelijk onderzoek hielp Coreen met het afnemen van allerlei testen. Haar affiniteit en interesse voor het onderwerp groeide. Vervolgens ging ze stage lopen bij de voetenpoli in het VU ziekenhuis te Amsterdam, waarna ze een vaste baan aangeboden kreeg als podotherapeut in het voetenteam. Daar heeft ze 5 jaren praktijkervaring opgedaan, vulde ze haar rugzak en kreeg ze de smaak nog meer te pakken.

 

Voetenteam in TweeSteden ziekenhuis

Na haar studie werkte ze naast het voetenteam in het VU ook in de praktijk van haar vader, van waaruit ze contacten onderhield met internisten in het TweeSteden ziekenhuis Tilburg. “Met elkaar zagen we het belang in om hier een voetenteam op te zetten. Al mijn bagage kon ik uitladen en hier gebruiken om samen met hen dit team gestalte te geven. Inmiddels is het voetenteam uitgebreid met een chirurg, een revalidatiearts en wondverpleegkundige. Op afroep worden ook andere specialisten ingeschakeld. We gebruiken elkaars kennis en kunde. Een goede samenwerking is uitermate belangrijk. Het zorgt voor een cliëntvriendelijke benadering.” Het team adviseert en behandelt gerichter diabetici met voetproblemen. Specialisten en huisartsen verwijzen diabetici die risico’s lopen, slecht genezende voetwonden en/of klachten hebben door naar de voetenpoli. Voor gewone voetverzorging zoals nagels knippen en eelt verwijderen, kunnen diabetici terecht bij een pedicure met diabetes aantekening of een medisch pedicure.

 

Waar eerst stond dat Coreen Diabetes Podotherapeut in opleiding was, kan die toevoeging nu weggelaten worden. “Ik kreeg de kans om direct in te stappen in deze nieuwe opleiding. Het is natuurlijk super om te weten dat je nu tot een selecte groep behoort die zich Diabetes Podotherapeut mag noemen. Het geeft onze praktijk een meerwaarde dat wij over deze expertise beschikken. Bovendien appelleert het aan mijn affiniteit met diabetes”, aldus Coreen, die nu alle rust en de tijd heeft om zich voor te bereiden om de komst van haar tweede kindje. 

 

Podotherapie Smulders (Zoomflat)
Burg. Stulemeijerlaan 301

4611 EJ  Bergen op Zoom

T: 0164-255294

I: www.podotherapiesmulders.nl

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.