Het programma voor het festival is al bijna rond, aldus de zichtbaar opgetogen bestuursleden van de stichting Rock over Halsteren.

Back at Seven en Stronghold hebben bij de afgelopen voorrondes terecht de bandwedstrijden gewonnen, al was dat een spannende strijd.

Bands

De deelnemende bands hebben afgelopen wedstrijden laten zien dat ze het allemaal waard zijn om op naast de Bazzookas, Overgrown en Shaking Godspeed op het podium te staan. In lijn met de voorrondes heeft de festivalorganisatie gevarieerde headliners weten te strikken. De sound van de jaren 70 klinkt bij Shaking Godspeed goed door en dat contrasteert mooi bij de ska van De Bazzookas en de Rock’nrollpunk van Overgrown.  En met de keiharde metal van Stronghold en de indiepop van Back at Seven is er bijna voor iedere muziekliefhebber wat moois. Bijna, want er moeten nog 2 bands een plekje winnen op het,  dankzij ecopoint, CO2 neutrale festival.

1 juli Punk

Ondanks dat de titel punk / hardcore een beetje misleidend is, komen er die avond toch drie stevige bands spelen. Appendix is natuurlijk echt punk. Vol humor doen ze menig muziekliefhebber denken dat ze een kruising tussen NOFX en de Heideroosjes voor zich hebben staan. All on Black heeft ook al een indrukwekkende staat van dienst. Deze rockers hebben een roots allemaal in de skateboardpunk en emorock, en dat hoor je terug. En wie nog nooit van de Worst-el-aars heeft gehoord, die moet wel op een andere planeet hebben gewoond. Een terechte vervanger voor rage against the machine.

2 juli Covers

Het Zeeuwse Blue Rocks neemt de bezoeker mee op een reis van top 40 hits uit de 60’s tot de 90’s, in één zin worden Jimmy Hendrix, Nirvana en David Bowie genoemd . Amp rock haalt zijn inspiratie en songkeuze vooral uit de hardrock die de jaren 80 domineerde, fans van AC/DC kunnen hard ophalen bij deze jonge rockband. Ghost division is een tributeband voor de legendarische powermetal formatie Sabaton. De band Electrica kent een gevarieerde songkeuze, van Anouk tot Iron Maiden en weet dit vol overtuiging over te brengen op het publiek.

Informatie

De voorrondes zijn zoals altijd in De Biebar, dorpstraat 31 te Halsteren en deze zijn geheel gratis te bezoeken. Gelijk is er kans om tegen gereduceerd tarief een ticket te kopen voor het outdoorfestival wat op 3 september op landgoed de Beek plaats vindt. Meer info is te vinden op www.rockoverhalsteren.nl, alwaar ook de mogelijkheden zijn te vinden om vrienden te worden op hyves, facebook en twitter, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws omtrent het festival.