Zaterdag 16 juli was het erg nat. Gelukkig niet te nat om de opening van een unieke expositie op Daansbergen 48-50 bij te wonen. Een expositie waar zes kunstenaars hun werk tonen in de tuinen van Paula Withagen (Daansbergen 48 te Halsteren) en Noor Berntsen (Daansbergen 50).

Ondanks de regen waren er nog genoeg belangstellenden komen opdraven. Gelukkig maar, want de tentoonstelling is beslist de moeite waard. Maarten van Eekelen was tussen de regenbuien door gekomen om een speciaal woordje te richten aan Paula en haar collega's. Het waseen mooie officiele opening voor een mooie tentoonstelling. Eentje die het beslist de moeite waard is om te bezoeken. De toegang is gratis, dus dat kan geen beletsel zijn.

Wie wel eens op het gemakje over Daansbergen gefietst heeft die zal het vast wel eens gezien hebben. Je kunt een glimp zien van de prachtige beeldentuin van Paula. Zij tovert ruwe steen om tot beelden die de verbeelding tarten. Haar buurvrouw Noor speelt met vorm en kleuren en creëert zo de prachtigste schilderijen. Haar collega Els Gladiness weet haar tekeningen en vooral schilderijen te combineren met allerlei andere stoffen en materialen zodat de meest onwaarschijnlijke combinaties je oog strelen. Ria van Dijk wijdt haar aquarellen vooral aan de mens, een onderwerp dat zij centraal stelt in al haar creaties. Delicaat mag je het werk van Mariëlle van der Zande noemen. Haar vertalingen van ideeën en ontwerpen weet zij op onnavolgbare wijze te verwerken in glas. De zesde kunstenaar is Inge Rens die met pure materialen als zilver en goud de mooiste sieraden weet te creëren waarin haar gevoel voor ruimtelijkheid en beeldend vermogen onmiddellijk in het oog springen. Alle dames hebben de nodige scholing ondergaan dus de technische bagage dragen ze wel bij zich. Maar het voornaamste is hun passie en het vermogen om hun passie en ideeën om te kunnen zetten in kunstvoorwerpen die wij als bezoeker kunnen bewonderen en waarvan we kunnen genieten. Er valt heel veel te vertellen, maar ‘t belangrijkste is: kom gewoon kijken daar op Daansbergen.

Een uniek tentoonstelling op twee weekenden; 15 tot en met 17 juli, en 22 tot en met 24 juli.
De openingstijden zijn van 13:00 uur tot 18:00 uur. De entourage is geweldig op de adressen Daansbergen 48 en 50, te Halsteren.