Nee, het is géén spelfout, die hoofdletter B. Hiermee verwijst de naam meteen naar Bergen op Zoom.

Oktober is traditioneel dé wijnmaand en deze stad heeft een lange traditie waar het deze prachtige drank betreft. De onlangs opgerichte Stichting OktoBer Wijnmaand gaat hier een feestelijke invulling aan geven, met tal van activiteiten en volop aandacht voor rode, witte en rosé wijnen én verwante producten.

Als stad met een Bourgondisch karakter kent Bergen op Zoom een eeuwenoude traditie in het produceren en schenken van uitgelezen wijnen. De Markiezen bezaten hun eigen wijngaarden binnen en buiten de vestingmuren. Pas in tweede helft van de 20e eeuw raakte het drinken van wijn ingeburgerd bij een breed deel van de Bergse samenleving. Culinair tafelen en genieten van een goed glas wijn gaan hand in hand. Ook de drie A’s kunnen eigenlijk niet zonder deze vierde.

Tijdens OktoBer Wijnmaand krijgen liefhebbers diverse malen gelegenheid om met heel veel topwijnen kennis te maken. In samenwerking met een aantal aanbieders van wijnen en producenten van verwante producten als kazen en broodsoorten, wordt deze themamaand voor het eerst in Bergen op Zoom georganiseerd. Er zijn diverse leuke activiteiten gepland, waaronder een uitgebreide wijnmarkt tijdens de koopzondag en een aantal proeverijen. Een daarvan is wel héél uniek. Deelnemers worden op een zaterdagavond op pad gestuurd lang een aantal bijzondere locaties in de stad, waar zij fraaie wijnen en bijpassende hapjes geserveerd krijgen, met wat begeleidende tekst en uitleg over de producten. Tevens komen er een speciaal voor dit jaar geselecteerde rode en witte wijn op de markt, die op diverse locaties te koop zijn en een exclusief Bergs etiket krijgen.

Wie meer wil weten over dit nieuw initiatief, kijkt op www.oktoberwijnmaand.nl voor meer informatie. De stichting staat open voor aanbieders van gerelateerde kwaliteitsproducten, restaurants en anderen die willen aansluiten bij dit belevingsgerichte event. Dat wordt een sfeervolle herfst!