Een muzikale ontmoeting tussen Jazz, Klassiek en Afrikaanse klanken. Meester van de improvisatie, cellist Ernst Reijseger komt samen met pianist Harmen Fraanje en de Senegalese zanger/percussionist Mola Sylla.

 

De in Roosendaal geboren Fraanje speelde in het verleden al eens eerder op het podium van Pol’s Place. Maar met deze speciale bezetting moest hij zeker nog een keer terug komen. Hij studeerde cum laude af aan het Utrechts conservatorium in tweeduizend en vanaf dat moment heeft hij geen minuut stil gezeten. Zo speelt Fraanje naast zijn eigen kwartet en zijn project met fluitist Magic Malik ook als sideman met collega musici, zoals trompettist Eric Vloeimans, gitarist Anton Goudsmit en klarinettist Michael Moore.

Cellist en componist Ernst Reijseger begon op zijn zevende met cello spelen. Veel van Reijseger’s samenwerkingsverbanden ontstijgen de genres. Hij schrijft voor en improviseert met musici en ensembles van verschillende muzikale disciplines en nationaliteiten. Hij geeft solo recitals waarbij hij zijn eigen muziek uitvoert. Al vijftien jaar lang verschijnt zijn muziek op het befaamde label Winter & Winter en ontving hij al diverse onderscheidingen in zowel de lichte als klassieke muziek waaronder een Boy Edgar prijs en een Edison.

Het trio met de Senegalese zanger en percussionist Mola Sylla brengt een repertoire van Afrikaanse liedjes in Wolof. De moedertaal van Sylla en prachtige composities van Ernst en Harmen. Niet alleen zal Mola zijn mysterieuze zang ten gehore brengen maar laat hij een ieder kennis maken met Afrikaanse instrumenten als de Xalam, de Kongoma en de M’bira.

Trio Reijseger, Fraanje, Sylla speelt zondag 9 oktober a.s. om 16:00uur in Pol’s Place for Jazz. Don Camillo Bar aan de Grote Markt 27 in Bergen op Zoom. Entree is vrij. Kijk ook even op www.polsplaceforjazz.nl