----Boekenweek:  van 7 maart t/m 15 maart 2020

Boekenweek in Nederland vraagt aandacht voor het geschreven woord en zij die deze optekenen. Schrijvers en dichters die ons vele uren ontspanning en plezier brengen. Nederland en België huisvest zovele talenten. Schrijvers die de meest waanzinnige boeken en bundels creëren, waarin wij als lezer totaal in kunnen verdrinken. Helaas verzuimen vele boekhandels, bibliotheken en zogenaamde literaire deskundigen aandacht te besteden aan die vele schrijvers en dichters die aldus onder de radar blijven van het grote publiek. 

Wij van BoZinBeeld.nl willen graag een aantal van die relatief onbekende schrijvers graag onder het voetlicht brengen. Zo presenteren we hier Motell Rijnen

 

• Vraag 1: Stel jezelf eens voor, wie ben je? 

Motell Rijnen (72), in jaren niet meer de allerjongste, maar gelukkig onverminderd vol levenslust, energie, zin, verbeeldingskracht, ambitie. Socioloog/criminoloog en gewerkt in welzijn en hoger onderwijs. Al heel wat jaartjes actief als folkmuzikant, momenteel als zanger/gitarist frontman van Ferme Folkgroep NAVENANT. Gepassioneerd schrijver van korte verhalen en romans. Korte verhalen zijn onder meer gepubliceerd in dagbladen, literaire tijdschriften en in een tiental verzamelbundels in Nederland en in België. Eerdere romans: ‘Koningin van de Claddagh’ (2014), HoRa (2017) en FLEUR, een leven in de knop geknakt (2019). < www.motellrijnen.nl  >

 

• Vraag 2: Wat maakt jou tot schrijver?

Mijn passie voor het schrijven, mijn liefde voor (de) taal.

 

• Vraag 3: Kun je wat vertellen over je “schrijfsels”

Ik voel me het lekkerst als ik met mijn romans bezig ben, ik laat me graag door mijn personages bij de hand laat nemen als ik schrijf over wat zij meemaken, denken, voelen.

 

• Vraag 4: Tot welke genre(s) kunnen we jouw pennenvruchten rekenen en waarom?

Korte verhalen dus en romans. Niet onder te brengen in één genre, maar wel met relaties en de keuzes die mensen daarbinnen maken als gemeenschappelijk thema. 

 

• Vraag 5: Heb je een boodschap(pen) voor je publiek?

Niet kiezen is ook kiezen.

 

• Vraag 6: Waar ben je tot nu toe het meeste trots op?

Ik ben gewoon blij dat ik elke dag kan/mag schrijven. En telkens in mijn nopjes als ik weer een mooie recensie krijg.

 

• Vraag 7: Heb je wensen / dromen?

De kans om een groter publiek te bereiken? En doorgaan. Nog volop plannen en ideeën.

 

• Vraag 8: Welke publicaties heb je op je naam, bij welke uitgever en waar kunnen we die bemachtigen? 

Mijn romans zijn te koop bij elke boekhandel in Nederland en België. Ook online bij Bol.com en BoekenIndustrie.

 

• Vraag 9: Zijn er binnenkort gelegenheden / evenementen waar we je kunnen ontmoeten?

Op 9 mei 2020 is de feestelijke presentatie van mijn nieuwe roman ‘De laatste Goldstern’ bij boekhandel Van Kemenade & Hollaers aan de Ginnekenweg in Breda. Aanvang om 17.00 uur en uiteraard allen welkom.

Wie is de laatste Goldstern? Meier is de zoon van Szenja, een  Litouwse Jodin, die alle verschrikkingen van de Holocaust heeft overleefd. Haar broer Avrom was soldaat in de eerste Poolse pantserdivisie, die Zuid-Nederland heeft bevrijd. Via hem komt ze in Breda terecht, trouwt er en overlijdt als ze 25 is. Meier wil twintig jaar later weten wat er in zijn moeders leven is gebeurd. Haar oorlogsdagboek is het begin van een zoektocht die hem brengt naar zijn roots in Nederland en in Litouwen en dat wordt ook een ontdekkingsreis naar zijn eigen identiteit.  Als hij voor het eerst zijn oom Avrom ontmoet, vertelt die hem kort voor zijn dood zijn bewogen levensverhaal.