Boekenweek:  van 7 maart t/m 15 maart 2020

Boekenweek in Nederland vraagt aandacht voor het geschreven woord en zij die deze optekenen. Schrijvers en dichters die ons vele uren ontspanning en plezier brengen. Nederland en België huisvest zovele talenten. Schrijvers die de meest waanzinnige boeken en bundels creëren, waarin wij als lezer totaal in kunnen verdrinken. Helaas verzuimen vele boekhandels, bibliotheken en zogenaamde literaire deskundigen aandacht te besteden aan die vele schrijvers en dichters die aldus onder de radar blijven van het grote publiek. 

Wij van BoZinBeeld.nl willen graag een aantal van die relatief onbekende schrijvers graag onder het voetlicht brengen. Zo presenteren we hier Ilonka de Rooij:

 

Stel jezelf eens voor, wie ben je?

Ik ben Ilonka de Rooij, geboren in Baarle-Nassau op 18 december 1967. Ik ben de jongste van zes en heb zelf drie kinderen. Ik ben gescheiden. Ik heb in Nederland, België en Senegal gewoond. Mijn hobby's zijn koken en schrijven. 

 

Wat maakt jou tot schrijver?

Op de lagere school schreef ik al allerlei verhaaltjes en dit virus is nooit uit mijn lijf verdwenen. In 2011 begon ik serieuzer terug te schrijven en werkte ik aan drie boeken tegelijkertijd. Die zijn uitgegeven in 2012 en 2013. De erotische onder pseudoniem, Delila Lean.

 

Kun je wat vertellen over je “schrijfsels” 

Ik laat graag mensen genieten van woordspelingen, erotische tintjes, humor en alledaagse dingen uit het leven gegrepen. Ik schrijf ook op een blog, probeer niet aan taboes mee te doen, al wordt me dat niet altijd in dank afgenomen.

 

Tot welke genre(s) kunnen we jouw pennenvruchten rekenen en waarom?

Mijn pennenvruchten zijn nogal uiteenlopend van genre. Terwijl ik de gedichten uit mijn pen wrong werkte ik aan een erotische scheurkalender en een boek met moorden. En tijdens een project waarbij ik in Afrika woonachtig was, schreef ik over onze avonturen aldaar waargebeurde verhalen.

 

Heb je een boodschap(pen) voor je publiek?

Geniet van het leven en haal een goed boek in huis.

 

Waar ben je tot nu toe het meeste trots op?

Ik heb nu zes boeken geschreven. Het laatste, Bevrijd van de narcist, heeft mijn leven letterlijk op zijn kop gezet. Ik ben niet trots op mijn levensloop. Maar ik kan wel met zekerheid zeggen dat ik het meest trots ben op mijn drie kinderen, die me de zin geven in het leven.

 

Heb je wensen / dromen?

Mijn grootste wens is dat ik gelukkig mag sterven. Een bestseller en natuurlijk Worldpeace ;)

 

Welke publicaties heb je op je naam, bij welke uitgever en waar kunnen we die bemachtigen?

Storm in mijn hart, gedichtenbundel 2012, nog beperkt verkrijgbaar bij mij.

Alle dagen heet, erotische verhaaltjes voor het slapen gaan 2013, verkrijgbaar bij mij.

Over de grens, fictie 2013, verkrijgbaar bij mij.

Twee stappen voorwaarts drie stappen terug, waargebeurde verhalen 2015, verkrijgbaar bij mij.

Het draait hier vierkant, waargebeurde verhalen 2016, verkrijgbaar bij mij.

Bevrijd van de narcist, waargebeurde verhalen 2018, uitgeverij Boekenindustrie, verkrijgbaar overal.

 

Zijn er binnenkort gelegenheden / evenementen waar we je kunnen ontmoeten?

Ik zou bijna zeggen: “Kom gezellig op de koffie.” Maar ik moet helaas even mijn gezondheidstoestand afwachten, dus voorlopig geen gelegenheden/evenementen.

 

Ilonka de Rooij

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.