Don van Rooy met thema ‘De stad in mijn dromen’ . Nieuwe presentatie Arsis ‘Een Maand Lang’. Onder de naam 'Een Maand Lang' biedt Arsis in het seizoen 2009/2010 een interessant programma aan. Iedere donderdagavond en zondagmiddag is de Arsiszaal in Pand zes, Rembrandtstraat 71 in Bergen op Zoom, geopend voor publiek. De toegang is gratis.


Don van Rooy presenteert in april zijn werk met als thema ‘De stad in mijn dromen’. Middels zijn bewerkte fotografie toont hij magisch realistische stadslandschappen. Een belangrijk onderdeel van deze serie is de muziek die door M.Rooneh speciaal voor deze expositie is gecomponeerd. Een bijzondere combinatie van beeld en geluid, die versterkend en verhelderend werkt. Tegelijk spreekt het ook tot de verbeelding van de kijker.

 

Herinneringen

Waaien

Als flarden mist

voorbij

Een wolk van

Vertroebeling

De weg bekend

Maar anders

Ik ga van A

Naar,

Tja,

Naar Waar?

 

De expositie start op 11 april 2010 met een vernissage en zal door Astrid Vrolijk, directeur van stadsschouwburg de Maagd en Centrum voor de kunsten, worden geopend.

Ruim 20 jaar geleden opende Don van Rooy Art & Photography zijn deuren in Bergen op Zoom. Zijn werk kenmerkt zich in originaliteit en vakbekwaamheid. Het is fantasierijk, verfrissend, eigentijds en communicerend. Vol passie worden beelden gecreëerd, in opdracht of gewoon omdat het moet. Hierbij worden instrumenten als tekst, foto’s, tekeningen, verf, stoffen, spuitbussen gebruikt. De kern blijft wel het fotograferen. Daarnaast fotografeert Don voor bedrijven, instellingen en consumenten. De mooiste resultaten liggen op de grens.  

“Het leuke van mijn vak is”, vertelt de fotograaf enthousiast, ”dat het oprecht steeds weer een uitdaging is om van een opdracht iets moois te maken. Graag zoek ik daarbij soms naar de grenzen van het toelaatbare. Niet om te shockeren of omdat dit nu eenmaal artistiek is, meer omdat daar soms de mooiste resultaten gevonden kunnen worden. Uiteindelijk gaat het toch om een tevreden klant. “Als het mij lukt om met resultaat te komen dat ondanks de verwachtingen toch nog aangenaam verrast, ben ik meer dan tevreden.”

Don van Rooy wordt gewaardeerd met name vanwege de sterke composities, het spelen met contrasten en de vaak innovatieve invullingen die hij steeds weer opnieuw weet te vinden. Zijn streven is om een klankbord te zijn voor zijn klanten en zo gezamenlijk te werken aan een fraai eindresultaat. Of het nu gaat om particulieren of bedrijven. Je rekent uiteindelijk op foto’s met de juiste zeggingskracht.

 ‘Een Maand Lang’ Don van Rooy

11 april 12:30 uur opening door Astrid Vrolijk directeur CKB de Maagd

18 april vanaf 11:00 uur: workshop ‘Dromen beleven en de waarde en betekenis van dromen’. Onder de deskundige begeleiding van Don Kunstt en Liane Badjou is er een interactief samenzijn met als hoofdthema dromen.

Inloop vrij.

25 april om 13:00 en om 14:30 uur

Vertoning van de film “Dreamscape” van Don van Rooy

‘Een Maand Lang’ Don van Rooy met ‘De stad in mijn dromen’

Arsiszaal – Pand 6 Rembrandtstraat 71, Bergen op Zoom

opening: zondag 11 april 12:30 uur

openingstijden: iedere donderdagavond 20:30 – 23:00 uur

zondag 11 april 12:00 – 16:00 uur

zondag 18 april 11:00 – 15:30 uur

zondag 25 april 11:00 – 15:30 uur

verder op afspraak 06 54738545

toegang gratis