Bekijk het mooie landgoed

Publiekswandeling Landgoed Mattemburgh

 

Op zondag 28 mei vindt de eerste excursie van dit seizoen plaats op Landgoed Mattemburgh.

De tuinen van landgoed Mattemburgh behoren tot één van de vijf gaafst bewaard gebleven stijltuinen van Nederland. Pronkstukken zijn het Fürst Pückler von Muskau-bed en de oude kuipbomen. De gidsen vertellen u over de geschiedenis, de bewoners en andere wetenswaardigheden van Mattemburgh. Tijdens deze rondleiding mag je ook de villa bezichtigen! 

Landgoed Mattemburgh is gesticht door de familie Cuypers. De laatste telg van dit geslacht, Marie-Louise, heeft het geschonken aan Brabants Landschap. In het voorjaar van 2022 is de kleine expositie in de villa uitgebreid met nieuwe museumstukken van haar jeugd. Ook zijn nieuwe foto's te bekijken van het leven op het landgoed.

Voor deze unieke wandeling moet je je vooraf aanmelden op www.brabantslandschap.nl/activiteiten

Verzamelen op 28 mei om 13.30 uur op Landgoed Mattemburgh bij de Wintertuin naast P1. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

De kosten bedragen €8,- per persoon, contant betalen bij de start (beschermers €4,- per persoon. Maximaal 2 volwassenen, 2 kinderen en 2 introducees bij vertoon van uw jaarkaart).

Deze excursie is niet bedoeld voor groepen! Zij worden verzocht apart te reserveren.

Na afloop kunt u nog lekker nagenieten in de sfeervolle Orangerie of op het terras aan de Franse tuin of in de vernieuwde binnentuin.

Kijk ook eens op onze site www.brabantslandschap.nl  of op www.orangeriemattemburgh.nl