gevierd pianist weer even in Nederland

Traditiegetrouw organiseert Stichting d’Engelenburgh op eerste Pinksterdag het Jazz met Pinksteren. Op zondagmiddag 28 mei treedt Bram Wijnands op. Een buitenkans om te luisteren naar een authentieke jazzpianist die in Kansas City zijn eigen dag heeft. Eens per jaar komt de in Amerika gevierde artiest naar zijn geboortestreek in Brabant. Bram speelt piano in de stijl van Erroll Garner. Het is niet de eerste de beste die naar Fijnaart komt: in 1998 trad Bram Wijnands al op in de Carnegie Hall in New York. 

Over Bram

De in Eindhoven geboren Bram Wijnands formeerde in 1989 zijn eerste trio om deel te nemen aan het Heineken Jazzfestival in Rotterdam. Hij studeerde af aan het Hilversums Conservatorium in 1991 en vestigde zich in de V.S..  In 1998 trad Bram op in de Carnegie Hall in New York. Hij werkte met o.a. Deborah Brown, Slide Hampton, Gene Connors, Richard Ross, Hal Melia, Bob Kindred, Warren Vache, Jimmy Slide, Jon Hendricks en een bekende groep van de ‘eastcoast’: ‘Dukes Boys’. Bram is sinds 2000 verbonden aan de universiteit in Kansas City, waar 6 April al jaren ‘Bram Wijnands Day’ is. De afgelopen 25 jaar trad Bram in Nederland op tijdens het Jazz In Duketown Festival in hotel Central in Den Bosch.

reserveren

Het concert in d’Engelenburgh (Molenstraat 24 in Fijnaart) op 28 mei begint om 14.30 uur. De toegang bedraagt € 15,- incl. consumptie. Reserveren is noodzakelijk: 06-8357 2448 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.