Meer dan 15.000 mensen brachten de afgelopen weken hun stem uit op hun favoriete kasteel.

De Menkemaborg in Groningen, Heerlijkheid Mariënwaerdt in Gelderland en Markiezenhof in Noord-Brabant hebben de meeste stemmen ontvangen en staan in de top 3. Welk kasteel de hoofdprijs van €15.000 heeft gewonnen, wordt bekend gemaakt op de Dag van het Kasteel op tweede pinksterdag. De uitreiking vindt aanstaande maandag, 29 mei, tegelijkertijd plaats op elk van de drie kastelen. De drie juryleden zullen op deze locaties om klokslag 14.30 uur een cheque uitreiken. De winnaar ontvangt €15.000. De tweede prijs is €2.500 en de derde prijs €1.000.

De geldbedragen – ter beschikking gesteld door de VriendenLoterij - mogen naar eigen inzicht van de kastelen worden besteed. Pers en publiek is van harte welkom om de feestelijke prijsuitreiking bij te wonen. Wil je deze gelegenheid bijwonen? Meld je maandag tussen 14:00 en 14:30 uur bij de balie (entree Grote Binnenplaats) van het Markiezenhof.

Op tweede pinksterdag vindt er naast deze bijzondere uitreiking ook een ‘brandweermiddag’ plaats op de Grote Binnenplaats van het stadspaleis. Een mooie gelegenheid om vragen te stellen aan de brandweerlieden en ook is het mogelijk om plaats te nemen in een echte brandweerwagen voor een mooi fotomomentje. De brandweerlieden zijn de hele middag aanwezig om vragen te beantwoorden.

Toegang tot de Grote Binnenplaats is gratis. Voor een bezoek aan het museum geldt op tweede pinksterdag een gereduceerd tarief vanwege de Dag van het Kasteel. Voor meer informatie: www.markiezenhof.nl