Een week lang alleen de elektrische gitaar!

Guitar Week in Bergen op Zoom: Een week lang alleen de elektrische gitaar!

Met gratis evenementen en uitreiking van de Guitar Award

 

Bergen op Zoom staat van vrijdag 8 december tot en met donderdag 14 december weer helemaal in het teken van de (elektrische) gitaar. Hoogtepunt wordt de uitreiking van de SEGA Award aan Nuno Bettencourt, bekend van de band Extreme en Rihanna, op woensdag 13 december. Daarnaast zijn er ook diverse concerten te bezoeken, waaronder die van Living Colour en Danko Jones. Zaterdag 9 december en zondag 10 december is een must-see voor de liefhebber en beoefenaar van de gitaar. Op zaterdag is de Pub night met opkomende bands Stella en Mood Bored en op zondag is de altijd spannende Gitaardag in het stadspaleis Markiezenhof met onder andere Ruud Jolie van Within Temptation, beide evenementen zijn gratis te bezoeken. 

 

Gitaardag in het Markiezenhof op zondag 10 december

Voor vele muziekliefhebbers en liefhebbers van gitaar is er geen mooiere dag als deze. Grote Nederlandse gitaristen reizen af naar Bergen op Zoom om op deze dag diverse workshops te geven, vragen te beantwoorden van bezoekers over hun spel en carrière en er zijn diverse concerten. Namen als Ruud Jolie van Within Temptation, Jasja Offermans (Floor Jansen), Matthias van Beek (Urban Dance Squad), Abel van der Waals (Loupe, Stella) en Jan Akkerman komen naar stadspaleis Markiezenhof voor dit bijzondere evenement. De regionaal bekende gitarist Conrad Hultermans (doet mee met zijn band Rebelstar aan het tv-programma Ranking the Talent van SBS6) zal een ‘ Nuno- clinic geven.

Concerten zullen er zijn van het spectaculaire powertrio BRAHM en de unieke combinatie van jazzgitarist Anton Goudsmit (Ploctones/New Cool Collective) en gipsy jazzlegende Moses Rosenberg. Net als andere jaren is dit evenement gratis te bezoeken.

Volgens SEGA-voorzitter Jack Pisters en organisator Jean-Paul Heck zijn de activiteiten rondom de jaarlijkse Sena European Guitar Award in Bergen op Zoom intussen een hoogtepunt van het jaar.  ,,De week levert een geweldig samenzijn van de gitaar top van Nederland, een internationale legende en heel veel liefhebbers die van heel dichtbij inspiratie kunnen opdoen. De kans om rechtstreeks vragen te kunnen stellen en ook als liefhebber elkaar te kunnen ontmoeten is een gouden formule. De locatie van Markiezenhof en het prachtige Bergen op Zoom dragen veel bij aan de unieke sfeer.” 

Pub night gratis te bezoeken op zaterdag 9 december

Net zoals vorig jaar is ook dit jaar weer een gratis te bezoeken ‘pub night’. In De Graankelder (kelder van het Markiezenhof) staan twee bands van grote kwaliteit. Dat de jeugd de toekomst heef geldt ook hier. Mood Bored en Stella zullen op deze avond optreden. Beide bands zijn jong, maar hebben al een gedegen live reputatie met prachtig gitaarwerk. 

Mood Bored komt uit Tilburg en komen met een eigen geluid vol poppy hooks, punky basslines en rauwe gitaren. De Amsterdamse band Stella brengt hun 90’s rock-, zeroes pop- en shoegaze inspiraties bij elkaar tot een geheel eigen sound die de band zelf omschrijft als “soft-grunge”.

 

De avond start om 21:00 uur.

 

Award uitreking aan Nuno Bettencourt

Het hoogtepunt van de Guitar Week is de uitreiking van de SEGA Award aan Nuno Bettencourt. Bettencourt is bekend als gitarist van de band Extreme, waarmee hij een hit scoorde met ‘More Than Words’. Ook is hij de leadgitarist en muzikaal leider van de band van Rihanna. 

Op deze mooie avond treden diverse gastartiesten op. Onder andere Anneke van Giersbergen, Eva Simons en Jan Akkerman zullen optreden. Natuurlijk treedt Nuno Bettencourt zelf ook op en neemt hij de award in ontvangst.

Vorige winnaars van deze prestigieuze prijs zijn onder andere Brian May (Queen), Steve Lukather (Toto), John Petrucci (Dream Theater), Jan Akkerman, Adrian Vandenberg en Slash (Guns ’n Roses). Steve Vai, Joe Satriani en Walter Trout. Vorig jaar kreeg voormalig Genesis-gitarist Steve Hackett de award in Bergen op Zoom uitgereikt. 

Concerten en andere activiteiten in de stad

Naast al het bovengenoemde gitaargeweld zijn er ook diverse concerten die op de planning staan tijdens de Guitar Week. Op vrijdag 8 december komt Living Colour naar Bergen op Zoom om voor een uitverkocht huis te spelen. Zondag 10 december is er, na de Gitaardag, een concert van Danko Jones. De gehele Guitar Week wordt op donderdag 14 december afgesloten met de rockband Wishbone Ash. 

Tickets kopen en meer informatie

Alle informatie over de Guitar Week is te vinden op de website van Gebouw-T, www.gebouw-t.nl/guitar-week

Voor de SEGA Award uitreiking aan Nuno Bettencourt zijn nog kaarten te koop, dat geldt ook voor de concerten van Danko Jones en Wishbone Ash. Living Colour is uitverkocht.

De Pub night en Gitaardag van 9 en 10 december zijn gratis te bezoeken.