Prikkie, het beeldmerk van het kinderdiabetesteam van het Lievensberg ziekenhuis, is uit het papier gestapt. De Bergse kunstenaars Hendrik Boot en Corrie Hagenaars gaven Prikkie vorm in 3D. Het door kunstschilder Hendrik Boot bedachte stripfiguurtje is sinds enkele jaren gids en vriend voor kinderen met diabetes. Prikkie speelt een belangrijke rol in het leren omgaan met suikerziekte: hij helpt bij het geven van uitleg, zet aan tot goede zelfzorg en laat zien dat je met diabetes een normaal leven kunt leiden. Als stripfiguurtje kom je hem tegen in de speciale informatiemap voor kinderen. Hij duikt op tijdens de door de diabetesverpleegkundigen georganiseerde kinderactiviteiten en hij is present als er extra informatie wordt gegeven. Prikkie heeft inmiddels een eigen serie ballonnen, T-shirts en potloodjes.
Sinds dinsdag 23 januari staat Prikkie in 3D in de wachtruimte bij de spreekkamers van de diabetesverpleegkundigen. Hendrik Boot en Corrie Hagenaars gaven hem samen vorm. De kunstenaars werkten met veel plezier aan Prikkie. Boot: “We hebben in het beeld kenmerken van hedendaagse pubers verwerkt: merkkleding, de voorliefde voor gadgets maar ook de onzekerheid.”
Corrie Hagenaars maakte in de afgelopen jaren voor het Lievensberg ziekenhuis diverse beelden in dezelfde stijl. Op elke etage is bij de liften een exemplaar te vinden. In november leverde ze een beeld voor de nieuwe Spoedeisende hulp en Huisartsenpost.


Fotobijschrift
Vlnr: Kunstschilder Hendrik Boot, de diabetesverpleegkundige Astrid Jumelet en Nicole Boel en beeldhouwster Corrie Hagenaars, met in hun midden Prikkie.