Watertore ontvangt Knutselaers - door Quirine van Mourik 

Bergen op Zoom – Zoals ook enkele ander Bouwclubs, kampt BC de Watertore al enkele jaren met een teruglopend ledenaantal en vergrijzing. Eén van de jongere leden besloot actie te ondernemen en nodigde de jeugdclub De Knutselaers uit om een middagje mee te komen klussen op het kot van de Watertore.

Frans Koolen, voorzitter van bc de Watertore, is erg te spreken over dit initiatief. ‘We hebben in het verleden al eens meer aan ledenwerving gedaan op scholen en hadden hierbij ook hulp van de Stichting Vastenavend, maar zo’n middag in de praktijk is natuurlijk veel leuker. Zo zien de kinderen de omgeving en de grootte van de wagen, maar ook wat voor werk er in zit. De Stichting Vastenavend juicht dit soort initiatieven ook toe. Lorenzo Albers, één van onze jongere leden kent Pim, één van de begeleiders van de Knutselaers persoonlijk. Dus het contact was zo gelegd. Lorenzo is zelf een paar keer op zaterdagen bij De Knutselaers gaan kijken hoe zij werken, en heeft tevens e.e.a uitgelegd over hoe het in z’n werk gaat bij grotere clubs. Daaropvolgend hebben Lorenzo en Pim in overleg samen de zaterdag 14 januari jl. georganiseerd om in de keuken te kijken en te proeven bij BC de Watertore. De jonge bouwers ( zowel jongens als meisjes) waren super enthousiast! Volgend seizoen gaan we wat meer van die proefzaterdagen organiseren, om zodoende de jongeren warm te krijgen voor de grotere clubs….en wie weet!’ Door de rijke historie van de club, (al 38 jaar) is het publiek altijd gewend om grote A wagens te zien van De Watertore. Aangezien het ledental flink gedaald is, komt de Watertore dit jaar wel weer met een A-wagen, maar in een wat kleinere vorm. Wat niet wegneemt dat de wagen volledig aan de maten van het optocht reglement voldoet. Eigenlijk een flinke pluim dus voor de huidige bouwers die met véél energie en enthousiasme het toch voor elkaar gaan krijgen een A-wagen te brengen in de komende optocht. Om de toekomst te verzekeren, zoekt de club naast jongeren ook dringend naar lassers en constructeurs. Contact kan via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel: 06-40040978. De Watertore heeft meer nieuws: André de Nijs is 22 jaar bij de club. Andre is secretaris van de club, en hanteert doorgaans het polyesteren. Andre wordt gehuldigd op 10 februari tijdens een speciale thema-avond. 

Bouwclub De Knutselaers - Zo’n 20 jaar geleden bouwde Felix Kools in een grote bouwclub. Zijn kinderen wilden graag mee, maar vanwege de lakverf en polyester, leek het Felix beter dat zij met een paar vriendjes in de achtertuin met papier-maché aan de slag zouden gaan. Van een paar vriendjes werden dit al gauw 25 leden met een eigen bouwlocatie. Nu begeleiden enkele oudere jongeren de jeugdleden en loopt de club elk jaar mee in de optocht als extra grote Bouwgroep. Meer informatie over de Knutselaers vindt u op www.deknutselaers.tk.