'Al vanaf m'n 15e draag ik Oranje in mijn hart,' aldus de 77-jarige Theodorus van Meer.

Opa Theo, zoals te lezen staat op zijn bakfiets, heeft heel zijn huis aan de Burgemeester Moorsstraat te Hoogerheide in het oranje gehezen. Spulletjes, vaandels, shirts, leeuwen, klokken, je kunt het niet verzinnen of het hangt daar op de hoek. Zelfs zijn auto is voorzien van "Ollandse" vlaggen. 'Daar komt nog iedere week wa bij 'or. Ik bezoek elke week wel een rommelmarkt of zo.'  De oude krasse man laat me vervolgens al zijn spulletjes zien. De oudste shirtjes zijn al zo'n vijfenzestig jaar. Ze zijn dan ook al aardig verkleeurd.

Het is een genot om deze plek te zien. Opa Theo straalt als hij me een fotoboek van '88 laat zien of zich omdraait en de achterkant van het shirt, dat hij draagt. laat zien: Nummer 14 - Cruijff !!!

Op de televisie hebben ze het over het Oranje DNA, over het ultieme Oranjegevoel. Nou in Hoogerheide is dat gewoon bij het huis van Opa Theo te vinden.

Heb jij ook een prachtfoto('s) van Oranje, of de beleving, heb jij een mooie herinnering of veleving? Stuur ons je foto's en verhaal op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van je naam en gegevens. We plaatsen het graag.