Dinsdag 18 juni is het zover!

 

Eerste groep 8 musical in Theater De Maagd door LPS Marco Polo

Dinsdag 18 juni is het zover! Een onvergetelijk moment voor de leerlingen van groep 8 van LPS Marco Polo breekt aan: zij zijn de eersten die hun musicalvoorstelling ‘Gala vol Geheimen’ opvoeren in Theater De Maagd. Van make-up en kleding tot aan de technici die klaarstaan voor het licht- en geluidontwerp, alles is in gereedheid gebracht om de leerlingen te laten schitteren als echte sterren op het podium.

De laatste voorbereidingen

Het is natuurlijk hartstikke spannend voor de leerlingen om in Theater De Maagd op te treden voor medeleerlingen, familie en vrienden. Daarom hebben ze ter voorbereiding een interactieve rondleiding gekregen, zodat ze het theater leren kennen en weten hoe het is om op het toneel te staan. De rondleiding eindigde met het oefenen van dans en enkele scènes op het podium.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het eigengemaakte decor, terwijl de scènes en danspassen voor de laatste keer worden gerepeteerd. Na de voorstelling is er, zoals bij iedere professionele première, een trapmoment in de foyer waarbij de leerlingen via de trap naar beneden lopen onder het genot van het applaus van het publiek. Daardoor ervaren de leerlingen hoe het is om een echte ster in het theater te zijn.

Succesvolle samenwerking

Theater De Maagd streeft ernaar zoveel mogelijk kinderen en jongeren in contact te laten komen met podiumkunsten. Het faciliteren van groep 8 musicals in het theater benadrukt het belang van cultuur educatieve projecten waarin creativiteit en zelfexpressie gestimuleerd worden. Theater De Maagd en LPS Marco Polo kijken uit naar de voortzetting van deze samenwerking om de interesse in kunst en cultuur onder de jonge generatie te bevorderen.

Praktische informatie

De groep 8 musical vindt plaats op dinsdag 18 juni. De leerlingen van groep 8 van LPS Marco Polo zullen dan het toneel van het theater betreden om hun voorstelling tweemaal op te voeren: eerst onder schooltijd voor medeleerlingen en ‘s avond voor familie en vrienden.