Opgaan in de muziek, in de sfeer. Mr. Sloan brengt dat op zaterdag 17 maart in De Schorre. 

We kijken tegenwoordig vaak met weemoed terug naar het muzikale verleden. Woodstock lijkt de ultieme beleving van alles wat muziek is. “Maar muziek zit in je ziel, het is je passie, je leven”.

Het zijn de woorden van Jan Lanooy, zanger van Mr. Sloan. Samen met Philip Damen op gitaar, basgitaar Fotis Anagnostou, Lesly & hammond Roland Bakker en op drums Lars-Erik van Elzacker vormt hij de band die elk café in vuur en vlam zet, en zaterdagavond 17 maart is De Schorre in Bergen op Zoom aan de beurt. Als we het dan toch over dat Woodstock gevoel hebben dan zijn we bij Mr. Sloan aan het juiste adres. Hier staat inderdaad één brok bezieling, één brok passie. Elk nummer doet de toehoorder verdrinken in een wervelwind van muzikale interactie tussen elk bandlid, tussen instrument en zang, en tenslotte interactie tussen band en publiek. Jan riep het al, “Deze kennen jullie beslist niet van de CD, want zo spelen wij ze namelijk niet”. En terecht ook, want deze band weet elk nummer een eigen draai te geven. Instrumenten vechten om de aandacht of dansen met elkaar zodat een totaal andere uitvoering ontstaat. De zanger geeft je dat extra duwtje zodat je helemaal mee gaat in dat nummer. Niet voor niets beweegt het publiek al vlug op de klanken van de muziek. Mr. Sloane betekent gewoon een lekker avondje genieten van ongekunstelde, pure, rauwe muziek. Het nummer is niet langer zoals op de plaat. Het krijgt een eigen leven als de mannen van Mr. Sloan er mee aan de haal gaan.Alsof je een Woodstock festival binnen stapt waar één nummer uren lijkt te duren en je als publiek er volkomen in verdrinkt, heerlijk.

De fout van veel beginnende bandjes is vaak dat men het origineel zo dicht mogelijk probeert te benaderen. Je krijgt dan een prachtig nummer, technisch perfect, maar waar blijft die beleving. En het is juist die passie die je bij Mr. Sloan ziet, muzikanten die elkaar uitdagen, ja die zelfs het duel met elkaar aangaan.

Mr. Sloan wisselt soms van bezetting; de zanger blijft altijd dezelfde... Jan Lanooy.