Elke dag valt iets te vieren. Dat is de openingszin van ‘Scherp de Zeis’, de titelsong van het succesvolle nieuwe album van De Dijk.

En elke dag dat De Dijk in De Stoelemat komt is er zeker iets te vieren; een reden om als een speer kaartjes te bestellen en er bij te zijn. De Stoelemat en De Dijk hebben al een lange band. Al in 1998 stond de band op het Bergse podium. En dat het zowel band als publiek prima bevallen is bewijst deze nieuwe afspraak. De Dijk staat al weer voor de 10e keer voor het Bergse publiek. Deze Nederlandse top act staat dan ook garant voor een avond vol kwaliteit, maar ook voor een avond vol gezelligheid waarbij uit volle borst kan worden meegezongen. Elk album voelt weer als een warme deken, zo ook het laatst album ‘Scherp de Zeis’ uit 2011. Jean Paul Heck was gecharmeerd van dit album en schreef dat er geen band de Amerikaanse muziektraditie, die puntige Rhythm & Blues zo kan duiden als de mannen van De Dijk.

Een album overigens waar voor ze onlangs op 30 januari door Carice van Houten een gouden album kregen uitgereikt tijdens Vrienden van Amstel. Ongetwijfeld kunnen we op 14 april ook nummers van dit album verwachten. Maar we rekenen met z’n allen natuurlijk ook op die oude klassiekers. Kaarten zijn verkrijgbaar op alle bekende voorverkoopadressen tegen 22,50 €. Op de site www.stoelemat.nl is alle info over dit en andere evenementen te vinden. De zaal opent haar deuren om 20:30 uur, het voorprogramma start om 21:15 uur. Daarna kunnen we weer heerlijk uit ons dak gaan met Huub en zijn mannen.