Dit jaar bestaat Tapperij De Kroon 200 jaar. 2012 moet dan ook een speciaal jaar worden volgens Jaap en Els.

Het begon al met de recordpoging in de Vastenavendperiode om 200 blazers bij elkaar te krijgen. Nu zijn Jaap en Els klaar voor de volgende mijlpaal.


“In ieder geval minstens 200 jaren”. Jaap is stellig over de leeftijd van De Kroon. Alhoewel hij vermoedt dat het nog wel ouder is en al veel vroeger als uitspanning actief was. Dit hele speciale jaar moet dan ook op een hele speciale manier beleefd worden. Jaap en Els weten wel hoe ze hun publiek moeten tracteren. En een hele belangrijke rol ligt daarbij in het verschiet voor muziek. Beiden zijn het al muziekliefhebbers, en ze doen dan ook aan allerlei evenementen mee. Met de bluestocht, of een smartlappenavond, maar ook in het jazz weekend zijn er altijd optredens in De Kroon te vinden. En nu dan op zondag 22 april is het tijd voor een heuse Big Band Day. Vanaf 15:00 uur is iedereen welkom voor een waar slachtveld onder de bekende Bergse big bands. Er wordt namelijk gestreden om de Kroon Trophee. En deze eerste editie, die volgens Els moet uitgroeien tot een jaarlijkse traditie, trekt vooralsnog niet de minste bands. De Old Time Music Band, Bill Bounders Orchestra en de Big BoZ Band bijten het spits af en zullen voor het nodige spektakel zorgen. De repetities zijn al in volle gang, want ze willen allemaal die eerste prijs pakken. En zeker zo’n eerste editie is het waard om er helemaal voor te gaan. “De winnars behoren het jaar er op hun trophee te verdedigen” aldus Jaap. Dit wordt weer zo’n middag barstensvol muziek.


Jaap en Els zijn er wel duidelijk in. Dit jaar, 2012, willen ze beslist niet ongemerkt voorbij laten gaan. Als publiek zullen we telkens weer verrast worden met een unieke middag, of een steengekke avond.  Zo zullen we dus alles maar in de gaten houden, en zeker de agenda op www.bozinbeeld.nl , zodat we op de hoogte blijven en niets missen.