De Voedingsdienst van het Lievensberg ziekenhuis is op maandag 2 april gestart met een nieuwe vorm van maaltijdverstrekking. Op alle verpleegafdelingen kunnen patiënten nu zelf, aan het bed, hun avondeten samenstellen door te kiezen uit diverse verse maaltijd componenten. 

Rond etenstijd rijden de Voedingsassistenten van het ziekenhuis ‘Meals on Wheels’ (verwarmde buffetwagens) de afdeling op. Het ’s ochtends bestellen van wat je ’s avonds wilt eten is en de afgepaste maaltijd op het dienblad is daarmee voorbij. Graag veel groente? Geen probleem. Rijst of aardappels, vlees of een vleesvervanger, wel of geen toetje? Het kan allemaal. Het systeem is flexibel omdat er geen afgepaste porties zijn. En wie veel trek heeft kan extra laten opscheppen.

Gediplomeerde voedingsassistenten serveren de maaltijden uit. Zij kunnen adviseren bij eventuele diëten en hebben een cursus gevolgd over de presentatie van de gerechten op het bord en het uitserveren van de maaltijd.

De invoering van het concept verhoogt de belevingskwaliteit, stelt de Voedingsdienst van het ziekenhuis. Ton Oomes, hoofd van de afdeling: “De maaltijd wordt met Meals on Wheels onbeslist een hoogtepunt van de dag. De geur, de kleur, de keuze…, wij bieden de smaakvolle verleiding van een á la carte diner. Dit past goed in de gastvrijheid die het Lievensberg ziekenhuis de patiënten wil bieden.”


FOTOBIJSCHRIFT

Rond etenstijd rijden de Voedingsassistenten van het ziekenhuis de Meals on Wheels-wagens, verwarmde buffetwagens, de afdeling op.