Robin Looy uit Roosendaal en Jac Kriens uit Breda hebben op het eerste gezicht weinig gemeen. Toch zijn ze allebei genomineerd voor de Brabant Awards 2012. Omdat ze dit volgens anderen allebei verdienen, dankzij hun specifieke Brabantse eigenschappen. In deze strijd om de titel ‘de Brabantste Brabander’ kan namelijk iedere Brabander meedingen. Dus ken jij ook iemand die deze titel verdient? Meld diegene dan vandaag nog aan op www.brabantawards.nl en maak zelf ook kans op mooie prijzen! Nomineren kan nog tot zondag 15 april.

Het gaat bij de Brabant Awards niet om bekendheid of groot succes. Het gaat om de unieke combinatie in het DNA van Brabanders: ‘de Brabant factor’. De slimme oplossingen die ze bedenken, het lef waarmee ze ondernemen en de samenwerking die ze daarbij opzoeken. Terwijl ze ondertussen Bourgondisch, gastvrij en gemoedelijk blijven. Mensen bij wie succes en sfeer onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Verborgen verhalen
Robin Looy is een succesvol popfotograaf, die zich naast zijn werk inzet voor de promotie van Brabantse acts. Ook organiseert hij zelf evenementen, terwijl hij ‘geen feest uit de weg gaat’. Geboren Bredanaar Jac Kriens was in zijn werkende leven docent maatschappijleer, maar ook hij is ‘van hetzelfde laken een pak’. Betrokken bij de organisatie van meerdere manifestaties in de stad en iemand die hard werken combineert met het vieren van successen. Bij de Brabant Awards draait het ook om deze en andere ‘verborgen’ succesverhalen. Verhalen die tot nu toe onbekend zijn gebleven. Al mogen bekende Brabanders uiteraard ook meedingen.

Mooie prijzen
Ken jij ook zo’n Brabander op wie je trots bent? Of een Brabantse onderneming, klein of groot, die je bewondert? Personen of bedrijven bij wie goede prestaties hand in hand gaan met een prettige sfeer? Nomineer jouw kandidaat dan vandaag nog! Via www.brabantawards.nl of www.facebook.com/dandenkjeaanbrabant. Zelf maak je dan kans op een iPad, één minuut gratis winkelen bij Emté, kaarten voor Brabant Open Air of kaarten voor de spetterende finale van de Brabant Awards op 25 mei in het muziekgebouw Frits Pilips in Eindhoven.

Er zijn drie categorieën: Brabantste Brabander, Brabantste student en Brabantste bedrijf. Je mag voor elke award iemand voordragen. Ook jezelf. Je hoeft geen Brabander te zijn om iemand te nomineren. De Brabanders die genomineerd zijn, hoeven niet per se in Brabant te wonen. En als ze er wel wonen, hoeven ze er niet geboren te zijn.

Brabantse succes
De jury bestaat uit tv-persoonlijkheid en theaterproducent Albert Verlinde, cabaretier Leon van der Zanden, ondernemer Aad Ouborg, zakenvrouw Anne-Marie Rakhorst, hoogleraar aan de TU Eindhoven Theo Salet en hoofdredacteur a.i. van het Brabants Dagblad Ton Rooms. Alle zes succesvolle Brabanders met ‘de Brabant factor’. Samen gaan zij op zoek naar de bijzondere succesverhalen van hun mede-Brabanders. Hoe groot of hoe klein dat succes is, maakt ze niet uit. “Zolang een bedrijf of een persoon maar creatief en vernieuwend durft te zijn, terwijl ik wel die befaamde, typische Brabantse sfeer proef”, aldus Ouburg.

Onder leiding van voorzitter Bert Pauli (gedeputeerde Economische Zaken & Bestuur van de provincie Noord-Brabant) kiest de jury uit alle nominaties vier finalisten per categorie. Zij strijden vanaf 1 mei om de felbegeerde awards door zoveel mogelijk stemmen te verzamelen op de website. Degene met de meeste stemmen wint de Brabant Award tijdens de finale op 25 mei.

Volg de Brabant Awards
De Brabant Awards zijn een initiatief van Merk Brabant en Stichting Brabant Onderneemt. Het doel van Merk Brabant is het verder versterken van het imago van Brabant, zowel nationaal als internationaal, als aantrekkelijke regio voor bedrijven, toeristen, (potentiële) werknemers en studenten. De wedstrijd is niet alleen te volgen via de website en facebook, maar ook via Twitter: @ddjab of #BrabantAwards.