Wethouder Linssen lanceerde 12 april jl. in Bergen op Zoom de I-Tour app, een nieuwe en eigentijdse service voor bezoekers en bewoners aan Bergen op Zoom. Aan de hand van verhalen, anekdotes, maar ook foto’s en video’s, leidt de I-Tour langs een aantal monumentale bezienswaardigheden in het centrum van de stad. De Bergse Stadsstenen vertellen hun persoonlijke verhaal over wat ze allemaal meegemaakt hebben in de 800 jaar dat Bergen op Zoom bestaat. De app is door VVV Brabantse Wal en gemeente Bergen op Zoom in kader van Citymarketing ontwikkeld ter gelegenheid van 800 jaar stad en is dit jaar gratis te downloaden: een kadootje van de jarige stad aan de inwoners en bezoekers.

De wandeling
De I-Tour leidt de wandelaar langs de belangrijke monumenten die het tastbare bewijs vormen van 800 jaar geschiedenis. Boudewijn van het Ravelijn, Loes van het Hof,  Ger van de Gertrudis en andere Stadsstenen verrassen de wandelaar op vermakelijke wijze met achtergrondverhalen van hun monument en vertellen de geheimen van 800 jaar Theater van het Goede Leven!
Onderweg komen wandelaars o.a. langs de monumenten die opengesteld zijn voor bezichtiging (Oude Stadhuis, Synagoge, Gevangenpoort, Sint Gertrudiskerk, Ravelijn op den Zoom) en langs het voormalig woonpaleis Het Markiezenhof. Bij Het Markiezenhof ontvangt de wandelaar een leuke korting. De wandeling is niet alleen geschikt voor de bezoeker aan de stad maar ook de bewoners van Bergen op Zoom zullen genieten van de verhalen van de Stadsstenen.

I-Tour 360, een interactieve wandeling

In samenwerking met I-Tour 360 is de interactieve wandeling uitgebracht voor Android smartphones en iPhones. De tour is te downloaden via de appstore  -  I-Tour 360  - 800 jaar stad Bergen op Zoom!
Na afloop van de route, is de route met alle informatie en gemaakte foto's nog eens terug te kijken op de persoonlijke 'Mijn-I-Tour' pagina. De informatie is vervolgens eenvoudig te delen via o.a. social media. I-Tour biedt een rijke en onvergetelijke ervaring! Niet in het bezit van een smartphone of iPhone? Bij VVV Brabantse Wal zijn toestellen te leen.

Meer informatie
Voor meer informatie en openingstijden van de monumenten en VVV Brabantse Wal kijk op www.vvvbrabantsewal.nl, bezoek het kantoor in Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom of bel 0164 – 277 482.


Fotobijschrift: foto’s Wethouder Linssen bij de lancering van de I-Tour in Bergen op Zoom.


.