1 Day Flies: Een debuut met jarenlange ervaring. Bij een debuut van een band denk je meestal aan jonkies, jonge muzikanten die hun eerste schreden op het muzikale pad zetten. Niets is minder waar.

Als we denken aan bands als Flat Out, 666 The Nightmare, Garfield of aan X-TinXion, dan praten we over bands die hun sporen verdiend hebben. We denken aan oude rotten die al menig muzikaal uitstapje hebben beleefd. Namen als Marijn van den Branden, Loek Verlaan, Conrad Hultermans, Frank Dries en Jean-Paul Heck hebben al heel wat muzikale paadjes bewandeld. En nu zijn ze klaar voor een nieuwe weg; vandaar dit debuut met een nieuwe band. Het idee is afkomstig van Jean-Paul Heck die onlangs een artikel schreef over een zeker muzikaal fenomeen; de zogenaamde One Day Flies. Het betreft hier artiesten of bands die met één nummer door gedrongen zijn tot alle hitparades, om vervolgens weer tot de vergetelheid te verzinken. Marijn verheugt zich er nu al op: “Het wordt echt hartstikke leuk, en het repertoire wordt ook ontzettend breed. Het varieert van de serieuze hardrock tot dat ene niemendalletje dat niemand na één keer luisteren meer uit z’n kop krijgt”. Of zoals Jean-Paul het brengt:”Je zit in de auto, staat in de kroeg, of je vangt het gewoon op in een winkelstraat. Liedjes die in ieders collectieve geheugen zitten, maar waarvan je de auteur niet meer kent”.
Heb je dat ook wel eens? Dat ‘Oh Ja’ gevoel? Dat zul je zeker weer meemaken als je 1 Day Flies hun debuut ziet maken op 24 juli met de Krabbenfoor op het Beursplein. 1 Day Flies is de pakkende naam voor deze nieuwe band. Ken je ze nog, liedjes als Nothing Gonna Chance My Love van Glenn Medeiros, of My Sharona van The Knack? Maar ook nummers van de Proclaimers en Racey passeren de revue. Wie de mannen kent die onder vernoemde namen schuil gaan, die weet dat deze nieuwe band ook weer garant staat voor het nodige vuurwerk. Geniale muzikaliteit gaat hier hand in hand met een zekere losbandige idiote uit-je-dak-gaan beleving. Kortom het wordt vast smullen daar op het Beursplein op zaterdagavond. Wie niet kan wachten tot de Krabbenfoor, die kan alvast een kijkje komen nemen bij de Don Camillo op de Grote Markt op zaterdagavond 17 juli aanstaande.