Franciscus en Lievensberg samenwerkende ziekenhuizen. De Maatschap Gynaecologie Bergen op Zoom - Roosendaal ontstond 2,5 jaar geleden door het samengaan van de gynaecologen van het Lievensberg ziekenhuis en het Franciscus Ziekenhuis.

De medisch specialisten zijn werkzaam op meerdere locaties en hebben elk hun specifieke aandachtsgebieden. Zij houden spreekuur in het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal en in het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom. Patiënten kunnen ook terecht in de poliklinieken in Etten-Leur, Oudenbosch en Steenbergen.Over de maatschap gynaecologie
"Met deze website bieden wij als gynaecologen een overzicht aan van waar en voor welke gynaecologische problemen patiënten terecht kunnen in de regio Bergen op Zoom en Roosendaal", vertelt gynaecologe dr. F. van Wijk. "Naast het geven van nuttige en praktische informatie voor patiënten en hun familie, richten wij ons met de website ook op huisartsen en verloskundigen in de regio. Ook voor hen is het belangrijk te weten hoe de gynaecologische zorg in Roosendaal en Bergen op Zoom is georganiseerd. Zo kunnen zij hun patiënten hier beter over voorlichten."De website biedt naast een eerste kennismaking met iedere gynaecoloog, een overzicht van de verschillende aandachtgebieden, onderzoeken en behandelingen. Verder is er handige informatie op te vinden over opname in het ziekenhuis en de spreekuren, zijn er praktische vragenlijsten en patiënteninformatie en folders.
De maatschap gynaecologie van het Lievensberg ziekenhuis en het Franciscus Ziekenhuis heeft onlangs een nieuwe website ingericht. Op www.gynaecologen-maatschap.nl is uitgebreide informatie te vinden over behandelingen en aandoeningen op het gebied van gynaecologie en verloskunde.