Zondag 10 juni was Open Dag bij het CKB. Ik was er al vroeg, dan had ik nog wat tijd om met Cees Meijer de directeur te praten. Wie schetst mijn verbazing dat nauwelijks 5 minuten nadat de deuren open gegaan waren het al een drukke bedoening was.

Cees vertelt vol trots dat haast alle docenten en medewerkers acte de presence geven op deze dag. “Het toont aan wat voor bevlogen mensen er bij ons werken. Maar ook de ouders niet vergeten die ook hun handje toesteken op deze dag”. Open Dag was traditioneel de dag dat je kon proeven en jezelf kon inschrijven. Maar sinds de introductie van de open lesweek bij elk nieuw cursusjaar is de rol van Open Dag aan het veranderen. Het wordt steeds meer een moment om je goed te presenteren. Aandacht voldoende in ieder geval want de ouders met kinderen stromen binnen. Kinderen die steeds jonger lijken. “We hebben natuurlijk al lessen voor peuters. Combinatie lessen tussen dans en muziek bij voorbeeld waarbij in een later stadium nog een keuze gemaakt kan worden”, aldus Cees. Op deze manier is er dus al heel vroeg aandacht voor de jongsten onder ons. Tel daarbij op dat het CKB natuurlijk ook al met het basisonderwijs is verweven. Als deze een speciaal evenement organiseren komen ze al gauw bij het CKB uit. De kinderen kennen het gebouw dus al en dan is de drempel lager. Dat geldt ook  voor de ouders. “Maar we zijn ook bij alle Bergse evenementen betrokken. Zo hadden we 3 uur op het grote podium met Proefmei, of hebben er 2000 kinderen meegedaan met het Jazz weekend”. Het is duidelijk, de aantrekkingskracht van CKB De Maagd wordt steeds groter. Werd ik bij de poort al verrast door een blazersensemble, ook binnen was een en al actie. Ik zag piepjonge drummertjes in de dop aandachtig naar de docenten luisteren. Creativiteit werd uitgedaagd bij de toneellessen. Het was werkelijk druk, en de ouders verdrongen elkaar haast om een goed zicht te krijgen op zoon- of dochterlief. Cees geeft ook aan dat met name de aandacht die de Gemeente Bergen op Zoom besteedt aan cultuur natuurlijk een positieve bijdrage heeft op de aantrekkingskracht van het CKB. Al eerder spraken we tijdens de introductie van het nieuwe theater seizoen van De Maagd over de wisselwerking tussen CKB en het Theater gebouw op zich. Dat komt weer heel nadrukkelijk hier naar voren. De kans om vanuit de scholing CKB je opwachting te maken in een Theater als De Maagd is natuurlijk uniek te noemen. Het toont de groei aan in de visie van het management, en in de mogelijkheden voor alle studenten. Het CKB is erg actief in met name de uitvoering. Het houdt zeker niet op bij de lessen alleen, maar de studenten wordt ook de ervaring bijgebracht van het daadwerkelijk optreden voor een publiek. En dat maakt CKB De Maagd de juiste instelling die past bij een stad als Bergen op Zoom, waar cultuur hoog in het vaandel staat. 

Heb je zelf aspiraties, of zijn je kinderen geïnteresseerd? Loop dan eens binnen bij het CKB of bezoek hun website www.ckboz.nl of www.ckbdemaagd.nl