Gratis genieten van CKB talenten in Hofzaal

 


Twee CKB talenten kozen de Hofzaal van het Markiezenhof voor hun examenconcert. Iedereen is op woensdagavond 13 april welkom om te komen genieten van een zeer gevarieerd repertoire. Lisa Voorbraak speelt piano, hobo, fluit en ze zingt. Zij doet haar C-examen Muziek, het hoogste wat je bij het CKB kunt bereiken. Ies Vega Sanchez speelt mooie pianostukken voor zijn B-examen. Er staan werken van allerlei componisten op het programma. Het concert begint om 19:30 uur, de toegang is gratis, je hebt geen kaartjes nodig. Zie ook www.ckboz.nl

Muziek, muziek en nog eens muziek: dát is de belangrijkste hobby van deze twee CKB talenten. En dat is te merken ook, want beide muziekcursisten weten hun publiek diep te raken met hun spel.
De 18-jarige Lisa Voorbraak is inmiddels geen onbekende meer in Bergen op Zoom. Als CKB cursist en ook als leerling Talentklas van ’t Rijks stond ze al heel wat keren op het podium. Vorige maand nog soleerde ze in De Maagd bij het concert van de Marinierskapel van de Koninklijke Marine. De meesten kennen haar om haar mooie fluitspel, maar ze bespeelt nog meer instrumenten. Vier jaar geleden begon ze met piano en ze heeft nu al het C-examen niveau bereikt. Naast fluit en piano hoor je haar op hobo en tevens zal ze je weten te verrassen het haar mooie zangstem. Omdat ze meerdere instrumenten bespeelt gaat Lisa voor het C-diploma Muziek. In de Hofzaal brengt de veelzijdige Lisa diverse muziekgenres (van klassiek tot pop en filmmuziek) met werken van Einaudi, Mozart, Morricone, Maaike Ouboter en Pachelbel.

De 16-jarige Ies Vega Sanchez komt uit een zeer muzikale familie. Zijn moeder speelt viool, zijn zusjes zingen (een van hen zong o.a. bij het Bal van Berrege) en zijn broers spelen cello en piano. Ies doet zijn B-examen piano, met werken van Bach, Beethoven, Debussy, John Williams en Moser. Hij speelt graag klassieke muziek, maar begeeft zich ook steeds meer op het lichte vlak.
Beide talenten worden bij dit Hofconcert begeleid door Ruben Dekker op piano en CKB docent Peter Goedbloed op piano en fluit.

En na een oorstrelende muziekavond maak je als publiek ook de spanning mee tijdens het jurymoment en de feestelijke stemming bij de uiteindelijke diploma-uitreiking. Je hoeft niet van tevoren te reserveren, maar kunt woensdagavond tot 19:30 gewoon binnenlopen bij het Markiezenhof om dit concert gratis bij te wonen