Boekverkoop loopt goed. Nog een stuk of 25 boeken verkopen en de kosten zijn er uit.

Wat een sneltrein is er over me heen gekomen qua ervaringen en emoties. Er is veel meer bij komen kijken dan ik dacht. Het hele voortraject tot en met de presentatie was ik elke dag wel bezig met het regelen, bedenken, najagen en communiceren van zoveel dingen. De presentatie zelf heb ik over me heen laten komen, het was een geweldige dag. Ondertussen ligt het boek bij De Waterput en Café De Markies te koop. Met de Krabbenfoor zal het ook te koop zijn bij De Bergse Schoenmaker. Ik hoop dat er nog een aantal te koop liggen. Vorig weekend en dit weekend ligt het ook bij Paula Withagen op Daansbergen die in haar tuin en die van haar buurvrouw Noor een expositie van vijf kunstenaars houdt. 

Ondertussen heb ik contact gehad met de familie Tolkien. Helaas gaat het niet zo goed met de 84 jarige Priscilla Tolkien. Haar gezondheid laat te wensen over en dat in combinatie met haar gevorderde leeftijd heeft iedereen om haar heen doen beslissen om geen 'vreemden' toe te laten. Dat zou te druk zijn voor haar gesteldheid en zou meer schaden dan haar goed doen. Haar broer is nog ouder, 89 al weer en ook daar geldt voor dat rust het beste voor hem is. Dus een bezoek aan Oxford aan de Tolkiens zit er eigenlijk niet meer in. Wel heb ik een adres opgevraagd om Mevrouw Tolkien een boek van mij toe te zenden met een persoonlijke boodschap. Mijn vraag was namelijk wel aan haar doorgespeeld, en Mrs, Cathleen Blackburn heeft mij laten weten dat mevrouw Tolkien erg geraakt was door het feit dat haar vader mij mede zo had geïnspireerd had tot het schrijven van mijn boek. 

Ondertussen beginnen de eerste reacties binnen te komen.

Zo schrijft Conny Geertse:  "Sonn je boek was prachtig, ik hoop dat er nog een deel 2 komt. Bedankt voor het leesplezier en een stukske Bergse herkenbaarheid."

Grada Franken Schrijft: "nou het lees harstikke lekker is zelfs n beetje verslavend mooi werk sonn duur het lang voor je tweede uit kom ?hahaha Toppie broetje kan er n tweede druk uit voort kome toch? ik heb hem bijna uit is echt prachtig xxx"

Ella van Es schrijft: "Het boek pakt je gelijk Sonn! Gaaf!"

Marius van Nispen schrijft: "Echt een aanrader. lees lekker Sonn." 

Mart Franken schrijft: "Op de eerste plaats , wil ik je zeggen, dat je schrijftaal lekker is. Leest prettig, boeiend, zo, dat je meer wilt weten.. Met veel genoegen las ik over het gezin, over de cafeetjes , je vader e.a.

Ik ben een lezer. Heb nagenoeg alle boeken van Simenon.De psychologie van Simenon, daar kan ik in verdrinken hoe hij over het Franse leven vertelt. Maar vooral over de interacties tussen mensen.Dat is mn genre. Daarmee zeggende, dat ik geen Fantasielezer ben. In beginsel vond ik de fantasie nog boeiend, maar t lukt me niet , om mn hoofd erbij te houden, alhoewel ik t sterk vind hoe alles op een moment samenkomt. Wat ik je dus wil zeggen, dat hoe je schrijft ik mooi vind, maar t genre is niet mijn ding. Ik vind de "gewone "wereld, als je begrijpt wat ik bedoel, al fantasievol genoeg, bijna abstract genoeg.
Om in t frans, af te sluiten; je t'embrasse Mart"

Judith Kolk schrijft:"Je snapt, ik heb gister je boek uitgelezen, nou... complimenten hoor! Vooral omdat je me zeer nieuwsgierig naar iedere volgende bladzijde hebt weten te houden en dát terwijl het eigenlijk niet mijn genre is, echt goed!! Ga door hiermee, je hebt talent, en IK kan het weten haha , want ik lees me helemaal suf, dagelijks!!"

Dit zijn natuurlijk hartstikke mooie recensies, ik ben er dan ook erg blij mee en het inspireert mij om verder te gaan met schrijven. Deel II is al onderweg natuurlijk. Maar eerst werk ik aan mijn bundel gedichten in combinatie met foto's die ik zelf geschoten heb en die voor mij een mooi moment of beschouwing vangen. Een eerste concept heb ik al aan de uitgeverij laten lezen. Mijn contact Merit Roodbeen schreef me: 

"Ik heb de gedichten (niet allemaal maar wel veel) van je nieuwe concept gelezen, ze zijn mooi zeg! Bij die laatste kreeg ik tranen in mijn ogen, die kwam goed binnen zal ik maar zeggen. Zal wel komen omdat ik mijn moeder moet missen (die is bijna 12 jaar geleden overleden maar ik voel me nog altijd verbonden met haar) maar dat neemt niet weg dat het gewoon super mooi verwoord is. Kortom: mijn complimenten!"

Dus dat betekent dat ik ook in dit avontuur met vol gas aan het stuur sta. Ik zal één dezer weken met Martijn Meerman contact opnemen om eens te brainstormen over de vormgeving. Pfff ik denk dat ik tijd te kort heb, maar goed dat het over enkele dagen voor mij vakantie vieren is.