Het is altijd prachtig om schepen te zien.

Als het weer mee zit en ik heb vrije tijd, dan mag ik er graag op uit trekken. Dat kan met de motor zijn of met mijn auto en natuurlijk heb ik altijd wel een camera bij.

Zo besloot ik op een vrijdagmiddag naar Vlissingen te gaan om te kijken wat er in de haven lag. Mijn zwager Jacob had daar wel oren naar, dus die pikte ik eerst op. Ook hij mag graag de binnenpadjes kiezen, dus nadat we over de Philipsdam reden, kwam hij met de suggestie om bij Bruinisse helemaal binnendoor te rijden. Ik ken dit routje maar al te goed, we rijden het vaak met de motor. Jacob had echter een verrassing in petto. Hij stuurde me dwars door Dreischor helemaal de polder in. Zo kwamen we uit bij Brouwershave.

We vervolgden onze rit naar Renesse, Oost-Kapelle, Domburg, West-kapelle, Zoutelande, om zo op de Boulevard in Vlissingen te belanden. Na een uitstapje op een terrasje geraakten we bij de havens, waar we uitgebreid de tijd namen om alles in ons op te nemen.

Leuk was dat we aan West-Kapelle al een groot zeiljacht voorbij zagen komen. Echt een knoeperd van zo'n zestig voet volgens Jacob. Toen we op het terras in Vlissingebn zaten, kwam dat schip ook voorbij, om er vervolgens in de havens achter te komen dat het schip achter het station aangelegd had in de haven. Wat een toeval. Het was een mooie middag.

Gisteren, op vrijdag 14 mei, genoten Henk en ik van een lang weekend. De ochtend bood prachtig weer en we togen graag op pad, effe er tussenuit. Het doel was dit keer de Maeslandtkering bij Hoek van Holland. We reden er linea recta naartoe en het duurde dan ook niet lang of we stonden aan de Noordzeeweg. Het lijkt wel een langgerekt schiereiland. Aan de linker kant heb je het Calandkanaal en aan de rechterkant ligt de Nieuwe Waterweg.  Aan het einde van de weg heb je een prachtig zichtpunt waar alle waterwegen bij elkaar lijken te komen.

Je ziet grote zeereuzen van de Noordzee naar binnen varen, of nog grotere containerschepen naar buiten varen. Watertaxi's en pilotboten schieten van links naar rechts, allerlei vrachtschepen, wel of niet vergezeld door sleepboten, ja zelfs aan de overkant bij Hoek van Hollans zie je de ferries liggen. Het is een drukte van jewelste en je verveelt je daat niet. Zo stonden Henk en ik daar te genieten en schoten we de nodige plaatjes.

Zo vliegt een dag voorbij. We zijn via Hellevoetsluis naar Brouwershaven gereden en zo binnendoor naar Begern op Zoom. Frappant dat ik in Brouwershaven nog Walter Bals "tegen het lijf reed", mijn leidinggevende bij Bravis. Even gestopt natuurlijk en die was ook aan een ritje bezig. Zo zie je maar hoe klein de wereld kan zijn.