Finalisten Kookwedstrijden ProefMei bekend Spannende finalen op 28 en 29 mei tijdens ProefMei

 

De voorronden voor ‘kookgekken’ van de vierde editie van de Fissler kookwedstrijden heeft 4 finale teams opgeleverd. In de Zoomvliet Hotelschool hebben de 9 geselecteerde teams waarvan 3 Belgische teams gestreden om een finale plaats. De jury sprak van een hoog niveau en een zeer plezierige en aangename wedstrijd aldus jury voorzitter en presentator Bas Ter Stege.

De eerste voorronde vond plaats nadat Herman Wijffels onder het toeziende oog van Wethouder Ad van der Weegen, Peter de Koning en Martin Groffen met de steekmachine de eerste officiële steek had verricht. De vers gestoken asperges gingen traditioneel getrouw richting Hare Majesteit en de hotelschool.

Een finale plaats was niet alleen felbegeerd vanwege de eer maar ook omdat er voor de finalisten een reis naar Duitsland in het vooruitzicht lig met een bezoek aan de Fissler fabriek. De jury bestond buiten de juryvoorzitter uit Andre Huismans, docent aan de hotelschool, Harry van Heijst directeur Hotel de Draak en Marco Musters ondernemer en Horeca kenner. Uiteindelijk mogen er nu 4 teams door naar de finale op 28 en 29 mei tijdens ProefMei. De finale vind plaats onder de arcade van Het Markiezenhof op de culinaire pleinen.

De finalisten zijn: Lars en Nathalie van Raaij, Rik en Marie Benedicte van Oijen, Marc en Linda Costers en Roland van Balen. Voor de winnaar staat de gouden wisselpan klaar.