Trombonist Ilja Reijngoud won de Edison voor zijn cd “The Shakespeare Album” met zangeres Fay Claassen.

De bekendste en mooiste sonnetten van William Shakespeare en twee gedichten van Oscar Wilde zijn door Reijngoud omgezet naar muziek. De stem van Fay geeft de teksten nieuw leven en slaat een brug tussen de oude literatuur en eigentijdse jazz.

Naast Michiel Borstlap en Jesse van Ruller was Reijngoud de derde Europeaan die ooit een Thelonious Monk Award won. Hij won deze prestigieuze Amerikaanse jazzprijs in 2003 voor zijn compositie No Substitute. Een hoogtepunt in een carrière die begon toen hij in 1996 cum laude afstudeerde aan het Hilversums conservatorium. Naast zijn activiteiten als docent is hij actief als bandleider (het Ilja Reijngoud Quartet) en met bands als Kim Hoorweg en The Houdini's, de Cubop City Band en het Dutch Jazz Orchestra.

Samen met de jonge en getalenteerde zangeres Elizabeth Simonian heeft hij een afwisselend programma samengesteld voor deze zondagmiddag. Waarbij ook hier weer duidelijk wordt hoe mooi trombone en zang samen gaan. In het programma Around te World staat de typische weidse Scandinavische Jazz en mystieke Griekse traditionals centraal. Aangevuld met eigen werk van Ilja en Elizabeth. Elizabeth, dochter van Zweedse moeder en Armeense vader, opgegroeid in Cyprus en vorig jaar cum laude afgestudeerd in Rotterdam, vertegenwoordigt een prachtige mix van stijlen en culturen. Haar heldere stem is uniek en haar eigen teksten en songs bewegen zich tussen Jazz, pop en wereldmuziek. Beiden worden bijgestaan door de Belgische pianist Kris Goessens, bassist Eric van de Westen en Marcel Serierse op drums. Het concert op zondag 22 mei a.s. begint om 16:00uur in Pol’s Place for Jazz aan de Grote Markt 27 in Bergen op Zoom. De entree is vrij. Kijk voor meer concerten op www.polsplaceforjazz.nl