Boekenweek:  van 7 maart t/m 15 maart 2020

Boekenweek in Nederland vraagt aandacht voor het geschreven woord en zij die deze optekenen. Schrijvers en dichters die ons vele uren ontspanning en plezier brengen. Nederland en België huisvest zovele talenten. Schrijvers die de meest waanzinnige boeken en bundels creëren, waarin wij als lezer totaal in kunnen verdrinken. Helaas verzuimen vele boekhandels, bibliotheken en zogenaamde literaire deskundigen aandacht te besteden aan die vele schrijvers en dichters die aldus onder de radar blijven van het grote publiek. 

Wij van BoZinBeeld.nl willen graag een aantal van die relatief onbekende schrijvers graag onder het voetlicht brengen. Zo presenteren we hier Inge Sleegers:

 

• Vraag 1: Stel jezelf eens voor, wie ben je?

Mijn naam is Inge Sleegers. Ik ben een pittige Vlaamse dame en noem mezelf graag een feministe met een hart voor verloren zaken. In 2019 kwam mijn paranormale Young Adult-roman, De kilte van een zomernacht uit bij uitgeverij Ambilicous. 

 

• Vraag 2: Wat maakt jou tot schrijver?

Schrijven is een passie voor mij. Ik haal mijn energie uit het vertellen van verhalen en de reacties die ik losmaak bij mijn lezers. Ik koester elk woord, elke verschenen glimlach, elke vergoten traan... Die emoties wil ik losmaken met mijn verhalen.

 

• Vraag 3: Kun je wat vertellen over je “schrijfsels”

Enerzijds schrijf ik uitgebreide jeugdverhalen, anderzijds ook kortverhalen, vaak met een historische insteek en blogartikels. In die laatste reflecteer ik over onze maatschappij, met een lach, een traan en een occasionele spreekwoordelijke vuist.

Al mijn kortverhalen en artikels zijn gratis te lezen op www.ingesleegers.be . Daar kan je ook de 'making of' van mijn Young Adultromans op de voet volgen. 

 

• Vraag 4: Tot welke genre(s) kunnen we jouw pennenvruchten rekenen en waarom?

Ik schrijf in de categorie Young Adult, omdat jongeren alles zoveel intenser beleven. 

 

• Vraag 5: Heb je een boodschap(pen) voor je publiek?

Boodschappen klinkt heel zwaar vind ik. Er sluipt al eens zijdelings een maatschappelijk thema in mijn verhalen, zonder dat het een hoofdthema is of verzwarend werkt. Zo komen onder andere pestgedrag, seksuele weerbaarheid en grensoverschrijdend gedrag aan bod in mijn verhalen.

 

• Vraag 6: Waar ben je tot nu toe het meeste trots op?

Dat ik in 2018 een partner in crime vond in Ambilicious en dat ik in datzelfde jaar 2 wedstrijden won met een kortverhaal.

 

• Vraag 7: Heb je wensen / dromen?

Mijn grote droom is dat ik van het schrijven mijn beroep kan maken, al besef ik dat die kans klein is. Een meer realistische wens is dat mijn boeken ooit in alle boekhandels beschikbaar zijn. 

 

• Vraag 8: Welke publicaties heb je op je naam, bij welke uitgever en waar kunnen we die bemachtigen?

Voorlopig is dat er eentje: 'De kilte van een zomernacht' bij uitgeverij Ambilicious. Deze is te bestellen via https://www.ambilicious.nl/winkel/ en via alle grote webwinkels. 

In de Standaard Boekhandels Edegem, Mortsel en De Boekuil (Mortsel) vind je mijn boek ook in de rekken. 

Daarnaast is er een kortverhaal opgenomen in de bundels 'De zwarte agenda' van Schrijverspunt en 'Pennen met mosterd' van Ambilicious. 

 

• Vraag 9: Zijn er binnenkort gelegenheden / evenementen waar we je kunnen ontmoeten?

Op 21 maart signeer ik in de Standaard Boekhandel in Edegem en op 25 april vind je me op de boekenmarkt op de Sint-Nicolaasplaats in Antwerpen.