Je kunt er gewoon op wachten.

Als de zomermaanden van start gaan, hou dan de kalender van Café De Saeck in de gaten.

Nozems on Tour zal dan zeker een brommerrit of wat organiseren. Afgelopen zondagochtend de 11e juli verzamelden de eerste brommerliefhebbers zich al rond de klok van tien bij het Café op de hoek van de Korte Bosstraat – Hoogstraat.

Lieve en Herman van Broekhoven, alsmede Toine van Steenpaal, hadden het weer strak georganiseerd. Een lekker bakkie koffie bij ontvangst, een leuke route uitgezet en de uitnodigingen verstuurd. Voor de meute van kiet ging om 11:00 uur, hadden zich dan ook een veertigtal oude brommers verzameld. Maar ook een paar nieuwe van het merk Haydan.

Tevoren is het lekker kletsen en elkaars brommers bewonderen. Oude Zündapps, Kreidlers, Puchs en Tomossen, er stond van alles wat. Wat een pareltjes, sommige stonden zo te blinken alsof ze net uit de showroom waren weggekaapt.

 

Het is dan ook niet vreemd dat er aardig wat bewonderaars ook al vroeg op pad waren om al dit fraais in zich op te nemen. Wat dat betreft zijn oude brommers weer helemaal in de lift en overal in het land ontstaan er brommerclubs en worden rijtochten georganiseerd. Kijk maar eens op de Facebook pagina van Nozems on Tour en je zult zien wat deze Bergse brommerclub allemaal te bieden heeft. Misschien wil je wel lid worden en wat van deze gezellige tochtjes meemaken. Doe eens navraag bij Toine van Steenpaal.

 

Om 11:00 uur werd het startschot gegeven en vertrok de groep in een rook van heerlijke tweetaktdampen. Pruttelend, knetterend en ronkend werd de toertocht aangevangen; het begin van een mooie eb vooral leuke dag.

Als toeschouwer mogen we weer uitkijken tot er vanaf Café De Saeck weer een volgend evenement georganiseerd wordt. Lieve en Herman hebben iets met oude vehikels, want ze hadden vorig jaar ook al een oude autotocht. Kan niet wachten tot de volgende.

 

Laten we nog even nagenieten van al die mooie tweewielers en de gezelligheid: