Plots gonsde het internet, telefoons gingen af. Het zal toch niet?

Ja, het was zo, Richard Stols had zijn laatste adem uitgeblazen vroeg op deze zaterdagavond 17 juli 2021.

Even stond mijn wereld stil. Richard, die grote kerel uit Café Die Twee. Die motorliefhebber, Harley rijder, zou nooit meer een pilsje delen op vrijdagmiddag in De Saeck. 

 

Samen met Liesbeth en Rens draaide hij Café Die Twee. Een café met heerlijke muziek, een café waar heel vaak live muziek te beluisteren is. Een café ook waar heel vaak motorrijders komen, waar motorevenementen en ritten georganiseerd worden. Een café waar het gezellig binnenvallen is.

 

Het beschrijft precies wie Richard was. Een gezellige vent, altijd in voor een geintje onder het genot van een glas bier. Motorrijder in hart en ziel en liefhebber van Amerikaanse vehikels. Hield van live muziek en evenementen en was mijn vaste contactpersoon als het ging om nieuws dat ik kon delen op mijn nieuwssite.

 

Fanatiek kon hij ook zijn, als het ging om zijn voetbal kluppie. Maar altijd ook daar weer die ondeugende kwinkslagen. Want bovenal genoot Richard van het leven zelf.

 

Helaas werd zijn lichaam gesloopt door ziekte, veel te vroeg dat eindstation. Nog steeds was het stil in mijn hart, toen ik gisteren nog een rondje gaf.

In stilte hief ik het glas. Richard, bedankt voor al die mooie momenten.

Hef je vuist, als je nu op je Harley rondrijdt in de eeuwige jachtvelden. Wij zullen je nooit vergeten.

 

Voor zijn vrouw, alle familie en vrienden, voor de mensen van Die Twee en al hun stamgasten, sterkte voor de komende periode, gecondoleerd met het grote verlies. Laten we proosten op het leven.