Op aanstaande zaterdag 25 september organiseert stadsboederij  de Kleine Kievit een Oogstfeest. ... en meer

Deze dag zal in het teken staan van het oogstfeest. Ter plekke kan er geoogst worden, er is een kampvuur om je aardappel of marsmallow op te warmen, je kan meedoen aan een speurtocht of 1 van de andere activiteiten.

Zie voor verdere informatie de bijgeplaatste poster.

En verder..

 

De stadsboerderij

is vol in ontwikkeling. Dit jaar zijn we gestart met de samenwerking met de  Natuurlijke Loestuin. Een moestuin op natuurlijke basis waarbij we de natuur een handje helpen en gezonde en eerlijke groente verbouwen. Op de zaterdagen is er verkoop van de groente, fruit en kruiden uit de tuin. Ook kunnen bezoekers zelf plukken. 

 

De natuurlijke Loestuin:

Verse groentes direct van het land, fruit dat net van de boom komt én dat direct om de hoek midden in een mooi stukje natuur.

In de moestuin werken we samen met de natuur. We verbouwen gezonde, eerlijke producten en laten we je zien hoe ze groeien en bloeien. Dat is niet alleen ontzettend lekker en leuk, het zorgt er ook voor dat je gezonder en bewuster gaat eten. Want hoe meer je weet over je voedsel, hoe bewuster je een keuze kunt maken. Zo proberen wij ons steentje bij te dragen aan een gezondere wereld om ons heen, voor de mens en de natuur. We verbouwen onze groente en fruit daarom ook op een natuurlijke manier, dus zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. 

 Elke zaterdag is de moestuin geopend voor verkoop van groente, fruit en kruiden van 09:00 - 13:00 uur. Er liggen groentes klaar om direct te kopen maar er kan ook zelf geplukt worden. Vanaf de herfst zal de verkoop niet meer elke zaterdag open zijn. Check social media voor de actuele openingstijden.

Boerenterras:

Ook is er op de zaterdagen een boerenterras geopend. Hier kan je op het terras koffie, thee en fris drinken met een zelf gemaakte taart. Het terras is buiten op het erf waar de kippen gezellig langs scharrelen. In de voormalige koeienstal kan je bij slecht of koud weer ook plaats nemen.

Het boerenterras is dit jaar nog 1 maal open en gaat in het voorjaar weer van start.

Ook nieuw is Reboot.

Bootcamp trainingen van Reboot in de natuur voor beginnende en gevorderen sporters op het terrein van de Kleine Kievit. Op de woensdagavonden zijn de trainingen volop bezig en wordt er flink gezweet in deze mooie omgeving.