Wie in Bergen op Zoom woont kan er deze weken niet omheen: Vastenavend.

Ook op het MollerJuvenaat, de school voor havo, atheneum en gymnasium, wordt stil gestaan bij dit jaarlijkse feest vol leut. Woensdagmiddag wordt de MollerJuvenaat locatie Noordzijde Zoom ondergedompeld in de leut en opent Prins Wannes III een Vastenavendtentoonstelling vormgegeven door leerlingen en geïnspireerd door het motto van dit jaar: ‘Wie de leut et, et de toekomst!’. Tevens kunnen groep 8 leerlingen die hun keus voor het voortgezet onderwijs al gemaakt hebben tussen 15.00 en 19.00 uur zich komen voor-aanmelden voor schooljaar 2023-2024. 

Joost Eykman, Gròòtste Boer en creatief grafisch ontwerper en illustrator, heeft als gastdocent de vierde klas CKV leerlingen een vormgevingsmasterclass gegeven. Vervolgens zijn de leerlingen in Photoshop aan de slag gegaan om passende affiches te maken bij het Vastenavendmotto van dit jaar. Prins Wannes III, oud-leerling van het Mollerlyceum, komt woensdag derhalve samen met De Gròòtste Boer en hun gevolg de tentoonstelling officieel openen en de drie leutigste ontwerpen eren. 

Daarnaast kunnen enthousiaste groep 8 leerlingen die een toekomst vol leut op het MollerJuvenaat zien zitten zich deze middag voor-aanmelden. Op 7 en 8 maart zijn de centrale aanmeldavonden, dan zijn ook de basisschooladviezen bekend, maar leerlingen zijn woensdag alvast van harte welkom om hun keus voor MollerJuvenaat te komen vieren in hun Vastenavendbullen. De toekomstige brugklassers krijgen na een rondje dweilen een leutig kleinigheidje als aandenken.