De Vastenavendoptocht is het grootste Bergse evenement van het jaar met aan de zijdes van de route veel publiek.

Het daadwerkelijk aanwezig zijn en het daardoor écht beleven van de authentieke Vastenavend vinden kijkers, bouwers, dweilorkesten en alle andere deelnemers van grote waarde. De Stichting Vastenavend heeft daarom dit jaar enkele initiatieven gestart om de Vastenavend en met name de optocht toegankelijker te maken voor mensen met een fysieke beperking en voor ouderen.

De afgelopen jaren is de optocht al op televisie te zien op een later tijdstip, speciaal voor mensen die niet in staat zijn om er fysiek bij te zijn. De keuze om de optocht later op televisie te tonen, is onder meer gemaakt om te voor-komen dat de uitzending een aanleiding wordt om thuis te blijven. Minder mensen in het publiek zou immers voor de deelnemers een tegenvaller zijn en dat willen we voorkomen.

Samen met ZuidWest TV gaan we een proef starten om te leren welke effecten het live uitzenden daadwerkelijk heeft, omdat we tegelijkertijd ook onze trots op de optocht niet onder stoelen of banken willen steken en er buiten Bergen op Zoom ook veel belangstelling is. Samen met de Gemeente Bergen op Zoom zal de Stichting Vastenavend en Zuidwest TV onderzoeken welke effecten dit daadwerkelijk heeft en hoe we mogelijke negatieve impact kunnen compenseren of ombuigen.

De optocht zal rechtstreeks te zien op ZuidWest TV en op de site van omroep Brabant. De reclamestoet vertrekt om 12.30 uur vanaf de Kaai en de Optocht start vanaf dezelfde locatie om 13.00 uur. Voor de exacte tijdstippen van het televisieprogramma verwijzen wij u naar de website van ZuidWest TV die vanaf de Grote Markt uit zullen zenden en waar de optocht wat later op de middag zal passeren. 

Even met BoZinBeeld.nl een terugblik op vorige Vastenavendmomenten?