Al weer voor de 17e keer doen de jongens en meiden van Sic Pugno het. Bergen op Zoom wordt weer omgebouwd tot een tropisch paradijs, en de markt doet niet onder voor een exotisch wit strand met alles er op en er aan.

Het is wel bekend dat er veel georganiseerd wordt. Gedurende het gehele jaar worden we verrast met evenementen en spectaculair gevulde dagen. Hop, je luie stoel uit en op pad, want er is altijd wel wat te beleven. Sic Pugno is zo’n organisatie die haar evenement heeft doen uitgroeien tot een ware traditie. Ieder jaar rijden zware vrachtwagens gevuld met mooi zacht zand de Grote Markt op, en veranderen de stenen ondergrond weer in een blakend strand. Wuivende palmen, tropisch geklede teams die zich in het zweet werken om die begeerde trofee te verdienen. En het geheel omringd door heerlijke terrasjes waar spelers en publiek zich kunnen laten bedienen met de heerlijkste hapjes en drankjes die de ondernemers van het Bergs centrum te bieden hebben. Altijd weer een leuk weekend dat voorbij vliegt. In 2012 al weer voor de 17e keer. Sic Pugno roept nu al iedereen op om zich in te schrijven. In het weekend van 29,30 juni & 1 juli 2012 wordt namelijk het 17e Sic Pugno Beachvolleybal toernooi georganiseerd. De inschrijvingen voor dit evenement zijn afgelopen week geopend en de eerste teams hebben zich al weer aangemeld. Naast leden van de eigen volleybal vereniging nemen teams deel uit de regio West- Brabant, Zuid Holland, Zeeland en soms ook enkele teams uit het buitenland. De vrijdagmiddag krijgt dit jaar door de dan reeds begonnen zomervakantie een andere invulling dan de voorgaande jaren. Toen werd zeer succesvol een scholierentoernooi georganiseerd. De organisatie is dit moment druk met de invulling van deze invulling, meer nieuws hopen we in een later stadium bekend te kunnen maken.

Op vrijdagavond vanaf 18.30 uur is het zand het terrein van de mini’s (jeugd tot 12 jaar) tijdens hun mini beach toernooi. Op zaterdag en zondag wordt er om de winst gestreden in verschillende klassen. Van promotieklasse tot de recreanten, iedereen kan meedoen!

Het evenement op de Grote Markt van Bergen op Zoom wordt ook dit jaar mede mogelijk gemaakt door verschillende Bergse ondernemers en de gemeente Bergen op Zoom. De charme van het evenement is de verscheidenheid aan deelnemers die meedoet en strijden voor de winst in dit tweedaagse evenement. Naast leden van de eigen volleybal vereniging nemen teams deel uit de regio West- Brabant, Zuid Holland, Zeeland en soms ook enkele teams uit het buitenland. Een zeer veelzijdig evenement, waar de deelnemers graag naar terug komen. Het evenement kan ieder jaar rekenen op zeer veel vaste deelnemers, teams die al jaren meedoen aan dit sportieve evenement op de Grote Markt.

Meer informatie over het toernooi en Sic Pugno is terug te vinden op www.sicpugno.nl. Voor een terugblik naar vorig jaar, kijk maar eens...