×

Waarschuwing

JFolder: :files: Pad is geen map. Pad: /srv/home/bozinbeeldnl/domains/bozinbeeld.nl/htdocs/www/images/20120428T
×

Opmerking

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Jan Akkerman en Eric Vloeimans samen op het podium. Twee Nederlandse toptalenten samen op het podium. Gitarist Jan Akkerman en trompettist Eric Vloeimans deden het al eerder op North Sea Jazz Festival 2011, en zaterdag 19 mei gaan ze in Gebouw-T wederom het samenspel aan. Verwacht een unieke combi van jazz, blues en rock, en prachtige solo's.

Jan Akkerman (1946) is al veertig jaar een van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederland. Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus werkte hij samen met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T. Hij maakte meer dan een dozijn soloplaten, waarop hij elementen uit rock, jazz, blues en dance op eigen wijze combineerde. Akkerman tourt al jaren over de wereld. In 2005 kreeg de gitarist een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre en in 2011 bracht hij een nieuw album uit: Minor Details.

Eric Vloeimans ging op zijn twaalfde trompet spelen. Als jongetje had hij nooit durven dromen dat hij zou uitgroeien tot één van de meest toonaangevende jazztrompettisten van Europa. In 2001 ontving hij de VPRO/Boy Edgar Prijs voor zijn activiteiten op het gebied van de jazzmuziek. Daarna won hij de ene na de andere muziekprijs, waaronder vier keer een Edison, de Elly Ameling Oeuvreprijs en de Bird Award. Eric Vloeimans is trompetleraar van Colin Benders, die met zijn Kyteman’s Hiphoporchestra Europa veroverde.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de 26-jarige singer-songwriter Jelske Wilmer. Zij schrijft muziek die dicht bij haarzelf staat; lichte popmuziek met af en toe een randje jazz, blues en soms zelfs funk.

Het concert begint om 21:00 uur, de zaal gaat open om 20:30 uur. Tickets voor dit concert kosten €18,00, en zijn te verkrijgen via www.gebouw-t.nl. Tevens zijn tickets verkrijgbaar bij VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom) en De Waterput (Bosstraat 36, Bergen op Zoom).

{gallery}20120428T{/gallery}