BEZOEK AAN IMKER EN ZIJN BIJEN TIJDENS DOEMIDDAG NATUURHISTORISCH EN VOLKENKUNDIG MUSEUM op 13 april

Op zondagmiddag 13 april staat een bezoek aan een imker op het programma van het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum te Oudenbosch.

 

Tijdens deze doemiddag vertelt de imker hoe de bijen leven en wat er zoal komt kijken om ze te houden. Uitrusting, bijenkasten en -korven en hoe honing wordt gemaakt komen aan de orde. Deelnemers mogen bijenwas voelen, honing proeven en propolis ruiken.

Op vreemde geurtjes zoals eau de cologne, parfum, aftershave en deodorant reageren de bijen niet goed, dus het gebruik daarvan die middag wordt ontraden.

 

aanmelden

Opgeven voor deze doemiddag kan t/m 12 april 16.00 uur via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer 06-83572448.

Deelnemers worden uiterlijk! half twee in het museum aan de Markt 30a verwacht (in de poort, schuin tegenover het Zouavenmuseum). De kosten voor deze middag bedragen € 3,50 voor kinderen, vijf euro voor volwassenen.

 

====================

 

 

Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum Oudenbosch

Markt 30a (in de poort), 4731 HP  Oudenbosch

Exposities op het gebied van geologie, natuur, milieu en volkenkunde.

Open op woensdag en zondag van 14.00- 17.00 uur. Groepen op afspraak ook op andere dagen Speurtochten en doemiddagen voor kinderen. Museumwinkel.

Bezoek onze website: www.nvmoudenbosch.nl