‘K ZIJN DE ZOLDER OPGEKROPE Zoals gebruikelijk op de woensdag na het Neuzebal, organiseert dialectgenootschap De Berregse Kamer – op woensdag 23 januari – voor de 19e keer het Gròòt Berregs Diktee onder het motto: ‘k Zijn de zolder opgekrope.

De dicteeavond wordt gehouden in de zaal van Het Zwijnshoofd.

UNIEKE PRIJZEN

Naast de eeuwige roem en een oorkonde voor de winnaars zijn er door drie  Bergse beeldende kunstenaressen Corry Hagenaars, Floor de Groot en Paula Withagen prachtige prijzen beschikbaar gesteld. Speciaal voor de winnaars van het dictee maken deze artiesten een uniek kunstwerk.

KANS VOOR IEDEREEN

Om iedereen de kans te geven het erepodium te betreden, gaan ook dit jaar de winnaars van vorige edities van het dictee aan de winnaarstafel tegen elkaar de strijd aan. De winnaars van dit jaar mogen volgend jaar hun stoel bijschuiven aan deze winnaarstafel.

“ ’K ZIJN DE ZOLDER OPGEKROPE ”

Wamme toch ammaal nie tegekomme n’op zolder; d’ouwe kakstoel van opa (éél de femilie et dèèr ingezete) en kek de schilderijkes van tante Truus die ginniemand op wou ange, ’t obbelpèèrd van onze Jan, kepot mar zonde n’om weg te gooie, dòòze vol mè langspeulplate en fotoalbums (waar ginniemand mir naar omkekt), koffers mè zomergoed en netuurlek ’n dòòs mè kersspulle, en ’n ééle gròòte dòòs mè vastenavendbulle.

Rond dit leutige thema heeft De Berregse Kamer een dictee samengesteld. Maar niet alleen zinnen vol struikelblokskes ook komen – traditioneel – nog wat taalspellekes aan bod.

De Berregse Kamer belooft een avond die bol staat van onvervalst Bergs dialect in een sfeer die past bij de tijd van het jaar.

 

wat                  Gròòt Berregs Diktee

wanneer          woensdag 23 januari 2013

waar                Het Zwijnshoofd Moeregrebstraat Bergen op Zoom

hoe laat           aanvang 20:00 uur

hoe duur         deelname is gratis

aanmelden      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0164 – 254702