Ze doen weer fanatiek mee, met een A-wagen dit keer. 

Zondag 13 januari was ik aan de Canadaweg in Halsteren, en wel op de locatie van BC De Waterstraot die open dag hield. Het kon niet anders of ik moest de club enkele vragen voorleggen. Het was al lekker druk en gezellig, en eenmaal binnen gekomen zag ik dat de wagen al ver op weg was. Het duurde niet lang voordat ik de voorzitter Michiel Nefs tegen het lijf liep. We keken nog even terug op het vorige jaar, toen ze 3 x 11 jaar bestonden, en waarin de resultaten fantastisch waren. “We hebben toen een goed bouwseizoen gehad .

Aan het eind moesten we echt alle zeilen bijzetten om de boel tijdig klaar te hebben om zaterdags de optocht te kunnen rijden . De vrijdagavond zijn we toen tot ongeveer 3.00 á 3.30 bezig geweest helemaal kapot maar het werkte . En we kunnen wel zeggen dat zaterdag middag na het horen van de uitslag alles haast weer vergeten waren hoe we de avond ervoor nog bezig waren . De zondag en dinsdag volgde met het zelfde resultaat 3 x de eerste plaats”. Michiel ziet het als een mooie uitdaging om nu ook aan een A-wagen te bouwen. “We doen ons uiterste best om ook hier weer een goed resultaat te behalen”. De sfeer is erg gezellig tijdens de open dag en ik maak daar dan ook een opmerking over. “Ik denk dat voor elke bouwclub de basis het zelfde is: gezelligheid .En als dat goed is groeit de rest vanzelf .Elke club heeft zo zijn eigen identiteit Ik weet niet of we er in verschillen met anderen maar gezelligheid is één, maar we zijn wel een bouwclub en daar hoort een wagen bij. En dat vinden wij belangrijk “.  Ik kijk nog eens rond en zie een behoorlijk ‘dieren gehalte’ op de wagen. Michiel ligt dit toe:”Dit seizoen hopen we met voornamelijk kikkers en padden weer een mooie wagen op de weg te krijgen .Het is eigenlijk een kikker poeltje en de kikkers en padden beelden met gevonden voorwerpen de pakkendragers van de Vastenavend uit. Met het idee dat de hele natuur in deze tijd met het Vastenavend virus besmet word en het op zijn manier viert en beleeft. Maakt niet uit wie of wat. En dat met het motto ‘verkikkerd op pad’. We hebben trouwens dit jaar twee jubilarissen Johan Mens 33 jaar en Corné van Herel 11 jaar”. Ook hier dus weer mensen die lang bij dezelfde bouwclub blijven hangen.

Actieve vrouwen

Tijdens de open dag loop ik de kantine van de bouwclub even in, en sla verbaasd bijna achterover. Hoezo kantine, het lijkt wel een heus naaiatelier. Tafels zijn bij elkaar geschoven. In de ene hoek zitten dames achter 4 naaimachines, de andere hoek zitten nog meer dames met de hand te naaien. Dat moet wel tot resultaten leiden.