Maar liefst ruim 150.000 bezoekers trekt de Bergse Krabbenfoor jaar in jaar uit. Het is daarmee het grootste evenement dat in de stad georganiseerd wordt. Donderdag 25 juli, vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli kunnen we al weer van de 49e editie genieten.

Steeds meer richt de Krabbenfoor zich op thema’s. Zo kunnen we in de Lievevrouwestraat terecht voor Mens en Maatschappij, in de Steenbergsestraat voor Kunst en Ambachten, in de Bosstraat mogen we het Mediterraans karakter proeven en op het Gouvernementsplein is als vanouds de kinderkermis. Vervolgens weten we dat de Potterstraat de Pasar Malam biedt, het binnenplein van het Markiezenhof is ingeruimd voor de Kunstmarkt en dat we op het Paradeplein terecht kunnen voor een curiosamarkt. Verder kunnen we in de straatjes van de binnenstad tal van kraampjes langs struinen op zoek naar dat leuke koopje. Als je zo door de stad trekt neem dan de tijd om eens stil te staan bij een keur aan straattheaterartiesten die ons weer zullen vermaken met hun fratsen. Ook is er plaats voor muziek en dans. Trouwens over muziek gesproken; De Grote Markt en het Beursplein hebben weer drie dagen lang allerlei muziekprogramma’s en artiesten geprogrammeerd staan. Die muziek duurt overigens overal tot 01:00 uur dus we kunnen het weer behoorlijk laat maken. De Krabbenfoor is al lang niet louter een Bergs feestje. Het evenement trekt bezoekers uit de verre omgeving. Ook zijn er behoorlijk wat mensen die juist gedurende dit weekend op één van de campings in de regio neerstrijken om dit jaarlijkse spektakel mee te kunnen maken. Zo treffen we met name nogal wat Duitse bezoekers. Het is dan ook niet voor niets dat de Bergse Krabbenfoor tot buiten de grenzen gepromoot wordt. STERCK denkt met deze programmering weer een fraaie nieuwe editie weg te zetten.

Glance op het Beursplein

Glitter, feest, spektakel, entertainment, appetijtelijke dames en vooral veel muzikaliteit, dat is wat we van de band Glance kunnen verwachten. Zij staan op de zaterdagavond geprogrammeerd op het Beursplein. De covers worden vol overgave gebracht in één wervelende show waarbij het ene na het andere bekende nummer voorbij komt. De twee zangeressen en de zanger van Glance worden ondersteund door een stel puike muzikanten die wel weten hoe je het publiek moet opzwepen. De zwoele zangeressen en de rotsvaste zanger doen daar nog eens een schepje boven op. Dat betekent voetjes van de grond en uit volle borst meezingen.

Nog even meegenieten van de editie van het vorige jaar?