De Auto’s zijn 25 jaar of ouder. De modellen lopen uiteen van koele (of coole) Volvo Amazone’s, degelijke Duitse automobielen tot temperamentvolle Italiaanse bolides. Verzamel die allemaal bij elkaar en het spektakel kan beginnen.

Dit keer staat de hele toertocht in het teken van de Stichting WéViGé. De Kiwanis Club “Wouw – Zoomvliet” weet elk jaar weer een perfect evenement te organiseren. Dit jaar doen ze dat in samenwerking met StaBoz. Diegenen die zich willen vergapen aan de meest fraaie auto’s moeten al om 09:00 uur present zijn op de Grote Markt op zondag 4 augustus. Café ’t Locomotiefke is het startpunt voor een rit die een kleine honderd kilomter telt en waarbij verschillende behendigheidsproeven op het menu staan. De organisatie zorgt tevens voor een lunch; dit alles zit inbegrepen in het deelnamegeld. Als om 10:00 uur de eerste auto’s worden weggeschoten begint het feest van herkenning. Want vooral voor het publiek is het een onbeschrijflijke ervaring om al die oude pareltjes en die bijzondere vehikels te zien. Als autoliefhebber wordt je getrokken door het fraaie interieur van de luxe automobielen, of vergaap je je aan de snelle bolides die al met ronkende motor klaarstaan. De organisatie heeft juist voor dit goede doel gekozen omdat er in Nederland alleen al zo’n 600.000 mensen in mindere of meerdere mate een vorm van visuele handicap hebben. Dit kan leiden tot een isolement wat op zich weer een basis kan zijn voor allerlei psychische problemen. Het is dus zaak om deze mensen gewoon te helpen om nog midden in de samenleving te staan. Voor de ongelukkigen onder ons die niet in één van deze “prachtmobielen” kunnen stappen biedt ’t Locomotiefke ons wel enige troost. We worden immers getrakteerd op muziek van diverse bandjes en gezelligheidskoren.

Wil je meerijden met deze gezellige toertocht?

Via de site van de Kiwanis www.kiwanis.nl/wouw-zoomvliet is het mogelijk om je in te schrijven door gebruik te maken van het online inschrijfformulier. De kosten voor het volledige evenement bedraagt € 30,00 per persoon voor bestuurder en navigator. Eventuele bijrijders betalen voor de lunch en consumpties € 15,00. Je krijgt hier voor een Ralleyschild, verzorgde lunch, twee consumpties en een goodiebag. De lunch wordt voor alle deelnemers halverwege de dag ergesn op locatie verzorgd. Beleef het autorijden zoals het bedoeld is, genietend van de omgeving, het rijden met een bijzondere automobiel en de spanning van de behendigheidsproeven.