De Duitse Schlagersferen van het BoZtoberfest zijn natuurlijk iets heel anders dan de wijnproeverijen en Mystery Wine Tour van de stichting OktoBer Wijnmaand. Dat weerhoudt beide organisaties er echter niet van om samen te werken. Het eerste resultaat is vanaf nu in de Bergse horeca zichtbaar in de vorm van een viltje waarop beide clubs hun activiteiten aankondigen. De promotie wordt met dit viltje dus deels gezamenlijk opgepakt en dat is eigenlijk alleen maar logisch. Er zijn volop praktische én inhoudelijke raakvlakken tussen de twee activiteitenorganisaties en hun doelstellingen. Beiden willen ze iets unieks toevoegen aan de Bergse binnenstad en deels geschiedt dat op dezelfde dag. De wijnmarkt die dit jaar voor de derde keer wordt gehouden valt in hetzelfde weekend als de feestavonden en meezingmiddag van het BoZtoberfest. Op koopzondag 6 oktober kunnen levensgenieters in de binnenstad dus op en om het Zuivelplein terecht voor een goed glas wijn en lekkere hapjes in vakantiesferen maar ook voor een Bourgondische pot bier en lekker meezingen met vrolijke schlagers op de Grote Markt. Voor elk wat wils!

De BoZtoberfest meezingmiddag op zondag is gratis toegankelijk en de feestavonden zijn ver uitverkocht. Alleen vrijdag is er nog plaats. Kaarten bestellen kan via www.boztoberfest.nl of een speciale smartphone app.

Op zaterdag 26 oktober organiseert stichting OktoBer Wijnmaand een derde editie van de Mystery Wine Tour. Deze avond zit vanzelfsprekend opnieuw vol verrassingen. Er staat maar één ding vast: wijn proeven speelt daarbij een belangrijke rol. Er is een beperkt aantal plaatsen, zoals altijd, dus wees er snel bij! Nu al aanmelden kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en het vermelden van naam, aantal deelnemers en adresgegevens.