Wethouder Ad Coppens geeft vrijdagochtend 13 september op basisschool de Krabbenkooi het officiële startschot voor een week lang Groene Voetstappen. Deze hele week verzamelen veertien scholen in de gemeente Bergen op Zoom Groene Voetstappen door te voet of met de fiets naar school te gaan. Vanwege het grote aantal deelnemers worden de Groene Voetstappen dit jaar digitaal verzameld. Aan wethouder Coppens de eer om een digitale tool te onthullen voor op de digiborden. De wethouder laat vervolgens zien hoe het in zijn werk gaat. Aan het eind van de week worden alle Groene Voetstappen digitaal overhandigd aan de wethouder.

De Krabbenkooi heeft voor de actie een speciaal programma gemaakt, geheel in het teken van Groene Voetstappen. Zo wordt er gekleurd, gezongen en een quiz gehouden.  Naast de Krabbenkooi doen dit jaar ook de Noordster, de Toermalijn, Lodijke, de Sancta Maria, de Wegwijzer, de Grebbe, de Springplank, het Kompas, de Springplank, Anton van Duinkerken, Marco Polo en de Kreek mee aan de actie.

Behalve deelname aan de actie Groene Voetstappen gaan de scholen ook weer meedenken over een goed Klimaatidee op hun school. Daarvoor hebben de leerlingen tot eind oktober de tijd. Net als vorig jaar wordt tijdens de energiecampagne Energie bewust, Thuis Besparen de winnende school bekend gemaakt. Een vertegenwoordiging van die school gaat met hun idee en het aantal verzamelde Groene Voetstappen naar de Kinder Klimaattop op woensdag 13 november 2013.

De Groene Voetstappen is een onderdeel van de Europese Mobiliteitsweek. Een week activiteiten in het kader van duurzame mobiliteit. Voor een volledig overzicht van alle activiteiten in gemeente Bergen op Zoom kunt u terecht op www.educatiepluspuntbergenopzoom.nl .