Zaterdag 26 oktober presenteert EMM het jaarconcert met als thema “The Next Generation”. Dit thema is niet zo maar gekozen, immers op de website van de harmonie is te lezen:’ Harmonie Eendracht Maakt Macht is een bloeiende vereniging voor Jong en Oud.’ 

Dit vraagt natuurlijk om een nadere uitleg dus vraag ik Fred Bakx wat de achtergrond is. ‘Door de keuze van het thema The Next Generation willen we de jeugd er meer bij betrekken. Het blijkt namelijk dat er veel talenten zitten binnen de EMM familie.

Daarnaast hopen  we met deze avond dat  de jeugd het leuk vindt om in onze vereniging muziek te maken.’ Ieder jaar weer wordt een speciale commissie samengesteld die het jaarconcert moet vormgeven en dat is telkens weer een uitdaging. ‘Het repertoire wordt samengesteld in overleg met de dirigent en een muziekcommissie. De muziekcommissie vertegenwoordigt de achterban en dient als klank bord voor de leden. Hiermee kunnen dus in principe alle leden een muziekstuk voorstellen.’ Harmonie is een gezellige club voor jong en oud die allerlei activiteiten organiseert, zo blijkt uit mijn gesprek met Fred. ‘Naast de vaste activiteiten gedurende het jaar zoals o.a. monumentenloop, fietsconcert en jaarconcert is de vereniging trots op het jaarlijks terugkerend evenement `Muziek op het Ravelijn`. Sinds het jubileumjaar in 2007 ( 125 jaar bestaan), organiseert de harmonie in het voorjaar een muziekfestijn waar diverse muziekverenigingen uit regio graag aan mee willen doen. Dit jaar was dit in samenwerking met zeevrouwenkoor Oog Tij en het Malletkorps Oranje uit Wouw.’ De harmonie kijkt uit naar het concert. ‘We hopen met het thema The Next Generation vooral de jeugd warm te krijgen om lid te worden van harmonie EMM.’ Wie geïnteresseerd is kan zich melden op zaterdag 26 oktober om 20:00 uur aan de theaterzaal van Regionale Scholen Gemeenschap ’t Rijks. Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar bij de leden of via de website www.harmonieemm.nl . Na afloop is er een after party met live muziek van de band iSoulation.