Als ik De Kroon binnenstap wordt me één ding al snel duidelijk: dit is een groep hele spontane creatieve en enthousiaste mensen. Elke donderdag komen zij hier samen om hun passie te delen, en wij zijn allemaal uitgenodigd. 

Daisy Goossens is één van de mensen die mij ontvangt. 'We komen al heel lang bij elkaar over de vloer om spelletjes te spelen. De groep groeide gestaag en zo kwamen we tot het idee van een spellenclub. Toen we ook nog eens hier bij De Kroon terecht konden ging het snel.' Ik zie deze avond, met als thema Halloween, vooralsnog jonge mensen maar Inge Dekker verzekert me dat de leeftijd erg gevarieerd is:'Er komen hier mensen van 16 tot in de 50. Kinderen zijn ook welkom, mits ze dan wel één van de ouders meenemen.' Zo hoor ik dat er regelmatig een vader met zijn zoon van de partij is. Ook de spelletjes die gespeeld worden zijn erg breed te vinden:'Monopoly, Stratego of Risk, maar ook Kolonisten van Catan, Weerwolven of Warhammer worden hier gespeeld. We hebben geen echte leden, iedereen kan op donderdagavond binnen lopen en een leuk spelletje meenemen.'  Momenteel bestaat de groep uit zo'n vijftig man met een gemiddelde bezetting van wel 20 personen die allemaal verschillende spelletjes spelen. Als ik vraag waar het nu om gaat is de mening unaniem of zo als Marjolein verwoordt:'Het gaat om de gezelligheid, eens een avondje geen TV of computer maar lekker onder de mensen.'Inge vult dat aan:'Vaak zie je in 'n gezin dat één persoon een bepaald spelletje wil spelen en de rest niet. Hier kun je binnenstappen en er doen altijd wel mensen mee.' Kijk eens op facebook onder "Het Spellengilde", of neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om meer te weten. Of loop eens op een donderdagavond binnen bij de Kroon, want we zijn allemaal uitgenodigd.

Zoveel verschillende soorten spelletjes

Wie kent niet de oude spelletjes als ganzenborden, mens-erger-je-niet of domino. Of de verschillende varianten op één spelletje als Monopoly. Behalve de bekende Nederlandse uitvoering heb je diverse andere zoals bij voorbeeld die van Star Wars of een unieke uitgave die binnenkort uitkomt: de Bergse variant. Het Spellengilde kan ons nog veel meer vertellen vandaar dat we gaandeweg het seizoen eens meer binnenlopen op de thema-avonden om nieuwe spelletjes te leren kennen. Misschien dat het meer mensen inspireert om de moderne technologie eens te verlaten en de gezelligheid van andere mensen op te zoeken. Bij Het Spellengilde kunnen we in ieder geval terecht.