Mijlpaal wordt feestelijk gevierd De bouw van het Moeder- en Kindcentrum op het terrein van het Lievensberg ziekenhuis bereikte op donderdag 12 juni het hoogste punt. Deze mijlpaal werd feestelijk gevierd door de bouwers, opdrachtgevers en genodigden.

De bouw van het Moeder- en Kindcentrum startte begin dit jaar. Het centrum is een samenwerkingsproject tussen de fusiepartners Franciscus Ziekenhuis Roosendaal en Lievensberg ziekenhuis Bergen op Zoom. Om ook in de toekomst aan de kwaliteitseisen op het gebied van veilige zorg te voldoen, worden hier kennis en kunde gebundeld. In april 2015 wordt het centrum in gebruik genomen. In het gebouw komt ook een afdeling voor geriatrische revalidatie van zorgorganisatie tanteLouise-Vivensis.
Het nieuwbouwcomplex staat aan de achterkant van het Lievensberg ziekenhuis en wordt gebouwd bovenop de Spoedeisende hulp/Huisartsenpost. Qua kleur- en materiaalgebruik wordt de nieuwbouw afgestemd op de bestaande gebouwen. De binnenkant bestaat uit een structuur van gangen met veel daglicht en verschillende verblijfruimten.

Speciale afdeling
Het Moeder- en Kindcentrum komt op de eerste verdieping. Hier komen kraam-, beval- en couveusesuites waar alles draait om het gezin. Het centrum is zo ingericht dat een barende vrouw niet meer verplaatst hoeft te worden. In geval van nood is er een rechtstreekse verbinding met het OK-complex van het ernaast gelegen ziekenhuis. Ook poliklinische bevallingen die door verloskundigen worden begeleid, kunnen in het Moeder- en Kindcentrum plaatsvinden.

Afdeling geriatrische revalidatie
De afdeling voor geriatrische revalidatie van tanteLouise-Vivensis op de tweede verdieping bestaat uit meerdere eenpersoonskamers. De zorg op deze afdeling is specifiek gericht op herstel van functioneren en zelfredzaamheid. In het centrum komt onder meer een zogenaamd revalidatieplein. Rondom dit plein liggen de kamers. Een restaurant en modern dakterras met oefenpaden maken deel uit van deze afdeling en worden straks ook voor revalidatie gebruikt.

FOTOBIJSCHRIFT
Gynaecoloog Richard Pal, lid van de stuurgroep Moeder- en Kindcentrum, hees de vlag op het hoogste punt van de nieuwbouw in Bergen op Zoom.